«Πότε εχαλάσαμεν τζ̌αι γιατί εν το πήραμε πρέφα;»

Article featured image
Article featured image

"La Belote": Μια θεατρική παράσταση η οποία προσπαθεί να διαγνώσει στο παρελθόν συμπτώματα του παρόντος. Που παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο καταφέραμε να παγιδευτούμε σε δοτά όνειρα, τα οποία σήμερα μετράμε ως απώλειες, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η απορία ενός εκ των ηρώων, «Πότε ρε; Πότε εχαλάσαμε τζ̌αι γιατί εν το πήραμε πρέφα;», ίσως να είναι και δική μας. 

To έργο διαδραματίζεται στην Κύπρο, σε δύο διαφορετικές περιόδους. Μια παρέα από πέντε άντρες συναντούνται το 1998, κάθε Σαββάτο, για να παίξουν πιλόττα και να κουβεντιάσουν για γυναίκες, πολιτική, χρηματιστήριο και φυσικά για… λεφτά.

Την ίδια παρέα συναντούμε ξανά το 2010. Πάλι γύρω από ένα τραπέζι, για ακόμα ένα παιχνίδι πιλόττας. Όλα όμως έχουν αλλάξει: «Αγριέψασιν τα πράματα, εν το βλέπετε;».

Ένα έργο στην καθομιλουμένη κυπριακή για την… πιλόττα και όχι μόνο. Ένα έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις, για το πώς ο χρόνος και οι συνθήκες αλλάζουν τις σχέσεις και το πώς το σύστημα ελέγχει τους ανθρώπους, κατασκευάζοντας ανάγκες και προσδοκίες.

Συγγραφέας: Αντώνης Γεωργίου

Σκηνοθέτης: Ευριπίδης Δίκαιος

Σκηνικά/κουστούμια: Γιώργος Γιάννου

Πρωτότυπη μουσική και σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Κολιάς

Παίζουν: Νικόλας Αρκαδίου, Ζαχαρίας Ιορδανίδης, Μάριος Κακουλλή, Χρίστος Κωνσταντινίδης, Μαρία Παπακώστα, Μάριος Στυλιανού

Παραγωγή: Παραπλεύρως Παραγωγές

 

Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου, 2014

Χώρος: Wherehaus 612, Παλουριώτισσα

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο & Κυριακή [22/11/14 – 04/01/2015] και τις Παρασκευές [26/12/14 & 02/01/2015] στις 20:30.

Κρατήσεις: 99 803832

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ