Ποδήλατο VS Ferrari

Article featured image
Article featured image

Ένα  ποδήλατο κατάφερε να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από μια Ferrari των 650 ίππων, όπως μας απέδειξε ο ποδηλάτης και λάτρης της υπερβολικής ταχύτητας, Francois Gissy.

 

Το ποδήλατο ανέπτυξε ταχύτητα 333 χλμ/ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, αφού κάτω από τη σέλα του superbike, υπήρχε πυραυλοκινητήρας που «απογείωσε» το ποδήλατο.

Η κόντρα του Ποδήλατου με την Ferrari στήθηκε στην πίστα Paul Ricard του Le Castellet της Γαλλίας υπό το βλέμμα δεκάδων φανατικών οπαδών των αγώνων dragster.

Το πυραυλοκίνητο ποδήλατο «έπιασε» τα 333 χιλιόμετρα την ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, 250 μέτρα μετά την εκκίνηση. Για το πρώτο τετρακοσάρι χρειάστηκε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα.

Ο Francois Gissy είχε σπάσει ξανά το ρεκόρ με πύραυλο 300 κιλών πάνω στο ποδήλατό του που του έδωσε επιτάχυνση 2G και τελική ταχύτητα 285 χλμ τον Οκτώβριο του 2013 στην Ελβετία.

Στόχος του Gissy και της πολυμελούς ομάδας του είναι να ανατρέψουν την παγκόσμια ιεραρχία της ταχύτητας, σπάζοντας κάθε ρεκόρ κι αναγκάζοντας τα supercars να «τρώνε» τη σκόνη του ταπεινού ποδηλάτου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ