Ποδήλατο VS Ferrari

Article featured image
Article featured image

Ένα  ποδήλατο κατάφερε να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από μια Ferrari των 650 ίππων, όπως μας απέδειξε ο ποδηλάτης και λάτρης της υπερβολικής ταχύτητας, Francois Gissy.

 

Το ποδήλατο ανέπτυξε ταχύτητα 333 χλμ/ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα, αφού κάτω από τη σέλα του superbike, υπήρχε πυραυλοκινητήρας που «απογείωσε» το ποδήλατο.

Η κόντρα του Ποδήλατου με την Ferrari στήθηκε στην πίστα Paul Ricard του Le Castellet της Γαλλίας υπό το βλέμμα δεκάδων φανατικών οπαδών των αγώνων dragster.

Το πυραυλοκίνητο ποδήλατο «έπιασε» τα 333 χιλιόμετρα την ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, 250 μέτρα μετά την εκκίνηση. Για το πρώτο τετρακοσάρι χρειάστηκε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα.

Ο Francois Gissy είχε σπάσει ξανά το ρεκόρ με πύραυλο 300 κιλών πάνω στο ποδήλατό του που του έδωσε επιτάχυνση 2G και τελική ταχύτητα 285 χλμ τον Οκτώβριο του 2013 στην Ελβετία.

Στόχος του Gissy και της πολυμελούς ομάδας του είναι να ανατρέψουν την παγκόσμια ιεραρχία της ταχύτητας, σπάζοντας κάθε ρεκόρ κι αναγκάζοντας τα supercars να «τρώνε» τη σκόνη του ταπεινού ποδηλάτου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Τα αρχαία δάση χρειάστηκαν 100.000 χρόνια για να ανακάμψουν από μια υπερθέρμανση παρόμοια με τη σημερινή

Article featured image

Εργάτες που ανακαίνιζαν σπίτι, βρήκαν θησαυρό 9 εκατ. ευρώ κρυμμένο στους τοίχους του

Article featured image

Οι πατάτες «βράζουν» μέσα στο έδαφος καθώς ο καύσωνας σαρώνει την Ασία