Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί

Πιο έντονα καιρικά φαινόμενα και περισσότερους κεραυνούς στο μέλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προβλέπει επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Η έρευνα στην οποία αναφέρεται το BBC, σημειώνει ότι για κάθε άνοδο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας του αέρα κατά 1 βαθμό Κελσίου ο αριθμός των κεραυνών θα αυξάνεται κατά περίπου 12%, λόγω της αύξησης των αέρα των υδρατμών. 

Οι ερευνητές, ανέφεραν ότι καθώς οι κεραυνοί θεωρούνται ως η κύρια αιτία των πυρκαγιών στην ύπαιθρο, αυξάνεται και κίνδυνος για περισσότερες πυρκαγιές αλλά και για τραυματισμούς ανθρώπων και καταστροφές κτιρίων.  

Kαθώς οι κεραυνοί αποτελούν την κύρια αιτία για την πρόκληση πυρκαγιών στην ύπαιθρο, η νέα έρευνα αναδεικνύει τον αυξημένο κίνδυνο στο μέλλον για περισσότερες φωτιές, αλλά επίσης και για θανάτους ή τραυματισμούς ανθρώπων και καταστροφές κτιρίων. 

Για τις ΗΠΑ ειδικότερα, προβλέπεται μια αύξηση των κεραυνών κατά σχεδόν 50% έως το 2100.   Πάντως, όπως δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας κ. Ρομπς, «αν η θερμοκρασία ανέβει τόσο πολύ ως το τέλος του αιώνα (προβλέπεται αύξηση 4 βαθμοί Κελσίου), τότε  (η αύξηση των κεραυνών θα είναι το τελευταίο που θα μας νοιάζει». 


Σχετικα

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γίνεται 69

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Στις 9 Αυγούστου, στο Κάστρο της Πάφου θα συμβεί κάτι μαγικό

Θέλεις να ζήσεις από κοντά την εμπειρία του τελικού Starbucks Barista Championship 2019

Γιατί κάποιοι παντρεμένοι άντρες δεν φοράνε τη βέρα τους;

Στην Κύπρο, το γάλα, το τυρί και τα αυγά τα πληρώνουμε σε βάρος χρυσού