Οι εκδηλώσεις του Movember Cyrpus

Article featured image
Article featured image

H «τριχωτή λωρίδα» αποτελεί την καλύτερη αφορμή για την έναρξη συζητήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον αντρικό καρκίνο (του προστάτη) και την ψυχική υγεία των αντρών, αλλά παρ' όλα αυτά δεν μένουμε μόνο στη συζήτηση.

 

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μεμονωμένες προσπάθειες για την προώθηση του κινήματος Μovember στη Κύπρο. Από το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table 1 Λευκωσίας και του Round Table Cyprus γενικότερα ξεκίνησan πιο οργανωμένα να συντονίζονται συγκεκριμένες ενέργειες σε συνεργασία με το Movember International.

Για φέτος, με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ, διοργανώθηκαν μέχρι στιγμής με επιτυχία 3 Generation Mo/Kick-off Parties.

Μάλιστα, πίνοντας μπύρα ΚΕΟ στα επίσημα Movember Bars, Ammos Beach Bar (Λάρνακα), Socialista (Λεμεσό) και Moondog’s (Λευκωσία), ποσοστό από τις πωλήσεις της μπύρας ΚΕΟ για όλο το Νοέμβριο θα δοθεί στο Movember Cyprus.

Στη φετινή καμπάνια επίσης εντάχθηκε η πρωτοβουλία Mo Art, όπου καλλιτέχνες, από διάφορους χώρους (ζωγραφική, γλυπτική, μόδα, κόσμημα, φωτογραφία, χαρακτική, illustration κ.α.) θα δημιουργήσουν ένα έργο εμπνευσμένο από την κίνηση Movember, το οποίο θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα από την πώληση τους θα ενισχύσουν το Movember Cyprus.

H εκστρατεία υποστηρίχθηκε και από άτομα που λόγω επαγγέλματος είναι γνωστά στο ευρύ κοινό (Celebrities’ Mos). Επίσης δύο διαγωνισμοί Mo Photo Competition και Mo Coctail Challenge τρέχουν μέσω της σελίδας Movember Cyprus στο facebook.

H φετινή καμπάνια ολοκληρώνεται στις 29/11 με το Μο Bazaar στη Λάρνακα και το Mo Season End Party στη Λευκωσία, όπου θα γίνει και η τελική δημοπράτηση των έργων και η ανακήρυξη του Mr. Movember Cyprus 2014.

Φυσικά, αρκετές άλλες εκδηλώσεις διοργανώνονται ανεξάρτητα από άτομα και/ή φορείς στην Κύπρο.

Όσο αφορά την καμπάνια RT1 NICOSIA KEO BEER το συνολικό ποσό των εσόδων θα δοθεί εν μέρει στην παγκόσμια κίνηση Movember (μέσω του προφίλ που δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα Movember International) και στον παγκύπριο οργανισμό Europa Uomo ούτως ώστε να παραμείνει μέρος των εσόδων στην Κύπρο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ