1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν τουαλέτα

Article featured image
Article featured image

Παγκόσμια Ημέρα Τουαλέτας σήμερα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να επισημαίνει ότι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα.

Σε αυτό το δισεκατομμύριο των ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες, 825 εκατομμύρια είναι συγκεντρωμένα μόλις σε 10 χώρες.   Όπως σημειώνει ο Οργανισμός, στη Νιγηρία υπήρξαν εκκλήσεις ώστε να σταματήσει η πρακτική της αφόδευσης στην εξαιτίας του φόβου μετάδοσης του ιού.

Την ίδια ώρα στη Λιβερία που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα, σχεδόν οι μισοί από τα 4,2 εκατομμύρια κατοίκους δεν χρησιμοποιούν τουαλέτα. Στη Σιέρα Λεόνε, η αναλογία εκτιμάται στο 28% του πληθυσμού. 

Στην υποσαχάρια Αφρική, όπου το 25% του πληθυσμού αφοδεύει στην ύπαιθρο, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ένα παιδί πεθαίνει κάθε δυόμισι λεπτά μετά την κατανάλωση μη πόσιμου νερού ή λόγω έλλειψης τουαλέτας και συνθηκών υγιεινής.   


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Έρευνα αποκαλύπτει τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσετε νέους φίλους

Article featured image

Αλλάζουν τα ταξίδια με Ryanair για οικογένειες: Τι ισχύει πλέον για γονείς και παιδιά

Article featured image

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα