Kids Spa Parties [η νέα μόδα στην Ελλάδα]

Article featured image
Article featured image

Μέχρι πρόσφατα ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων για κοριτσάκια χρειαζόταν μία ροζ τούρτα, πολύχρωμα μπαλόνια, καλές φίλες, ίσως και έναν κλόουν. Ωστόσο η νέα μόδα των Kids Spa Parties έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

 

Η μόδα απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 5 έως 13 ετών που θέλουν να γιορτάσουν τα γενέθλια τους διαφορετικά. Ετσι αντί για κρυφτό και κυνηγητό, κάνουν μάσκες ομορφιάς, μακιγιάζ, χτενίσματα και μανικιούρ με μανό ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά που βγαίνουν με σαπούνι και νερό, ενώ αντί για γαριδάκια και πατατάκια πίνουν παιδική σαμπάνια από φράουλα σε ειδικά ποτήρια και τρώνε υγιεινά τόστ.

Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, τα πάρτι αυτά κρατάνε περίπου 3 ώρες και κοστίζουν 250 με 300 ευρώ, ενώ οι γονείς δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα απολύτως, αφού το προσωπικό των spa party καταφτάνει στο σπίτι και το μεταμορφώνει σε σαλόνι ομορφιάς. Στη συνέχεια, η μικρή πριγκίπισσα, αφού απολαύσει τις υπηρεσίες του προσωπικού του σπα μαζί με τις φίλες της, φοράει τιάρα και σβήνει την τούρτα της.

Εμπνεύστρια των spa parties στην Ελλάδα είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Kids Spa Parties Τζινέτ Σκλιβάνου, η οποία έφερε τη μόδα στη χώρα μας το 2010, όταν διαπίστωσε ότι εφαρμοζόταν σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά όχι εδώ.

Ωστόσο την ανησυχία της για αυτή τη νέα μόδα, εκφράζει η παιδοψυχολόγος και συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο: «Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες προτάσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών που γίνονται όλο και πιο πρωτότυπες. Εγείρονται όμως αρκετές επιφυλάξεις σχετικά με τα μηνύματα που εισπράττουν τα μικρά παιδιά όταν κάνουν δραστηριότητες που αφορούν ενήλικες. Αφενός γιατί απομακρύνονται από την παιδικότητα και την ανεμελιά, καλλιεργώντας τους την ψευδαίσθηση και την προσδοκία ότι μπορεί να μεγαλώσουν γρήγορα και αφετέρου γιατί παρέχοντας τη δυνατότητα σε παιδιά 5 χρονών να χρησιμοποιούν παντός είδους καλλυντικά, ενδεχομένως ανοίγονται μονοπάτια για διάφορες αναζητήσεις πέρα από τα στενά πλαίσια της αθωότητας που ορίζεται από την ηλικία τους, σε μία κοινωνία με αμφιλεγόμενα μηνύματα»


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ