«Δεν είναι ταριχευμένος ο σκελετός της Αμφίπολης»

Article featured image
Article featured image

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη έδωσε αρνητική απάντηση για το αν ο σκελετός που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο ήταν ταριχευμένος.

 

Σημείωσε ότι η κατάσταση των οστών είναι σε καλή κατάσταση και τόνισε ότι για να θεωρηθεί ταριχευμένος ένας σκελετός θα πρέπει να υπάρχει πάνω στα οστά δέρμα, ωστόσο, τα ευρήματα της Αμφίπολης δεν έχουν.

Σύμφωνα με την κα Μενδώνη η ανθρωπολογική έρευνα είναι εκείνη που θα δείξει ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκεται ο σκελετός, ενώ, προκαλεί εντύπωση πως μερικά οστά βρέθηκαν  εντός του ορύγματος αλλά και εκτός αυτού.

Επισήμανε, τέλος, ότι δεν γνωρίζουν αν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA και αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του σκελετό.

Τα πρώτα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την ανθρωπολογική έρευνα θα είναι το φύλο και η ηλικία θανάτου, διευκρίνισε η κ. Μενδώνη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Κάπως έτσι φαίνεται το Νότιο Σέλας από το διάστημα

Article featured image

Οι προορισμοί-έκπληξη που καταγράφουν τη μεγαλύτερη τουριστική άνοδο το 2026

Article featured image

Ένα χρυσό δαχτυλίδι ρίχνει φως στον τρόπο διαχείρισης των κρίσεων από τους Ρωμαίους