Η Μις Ισλάμ φοράει μαντίλα και ευχαριστεί τον Αλλάχ

Article featured image
Article featured image

Η Τυνήσια νικήτρια κρίθηκε για την ομορφιά, τις γνώσεις της σχετικά με το Κοράνι, αλλά και τη θέση της σχετικά με το Ισλάμ.

 

Τη στιγμή που η Τυνησία ετοιμάζεται για τις πρώτες ελεύθερες προεδρικές εκλογές της, η χώρα μπορεί προς το παρόν να πανηγυρίσει για τη νίκη της εκπροσώπου της στον διαγωνισμό ομορφιάς για την ωραιότερη μουσουλμάνα.

Την πρώτη θέση στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Ισλάμ που διεξάχθηκαν στην Ινδονησία, απέσπασε η 25χρονη Τυνήσια, Φατμά Μπεν Γκουεφράκε, η οποία είναι προγραμματίστρια υπολογιστών.

Η νεαρή φορώντας μαντίλα στο κεφάλι και ρούχα που κάλυπταν ολόκληρο το σώμα της και που ουδεμία σχέση έχουν με τις εμφανίσεις των υποψηφίων σε ανάλογους διαγωνισμούς της Δύσης, ξέσπασε σε δάκρυα όταν άκουσε το όνομά της από τον παρουσιαστή των καλλιστείων.

Κρατώντας ψηλά το τρόπαιο, λοιπόν, αφιέρωσε τη νίκη της «στον Αλλάχ τον παντοδύναμο», ο οποίος θα βοηθήσει ώστε να «απελευθερωθεί η Παλαιστίνη και ο συριακός λαός».

Οι 18 φιναλίστ που ήταν υποχρεωμένες να φορούν μαντίλι, κρίθηκαν όχι μόνο για την εμφάνισή τους, αλλά και για τις γνώσεις τους σχετικά με το Κοράνι, αλλά και τις θέσεις του σχετικά με το Ισλάμ.

 



 

«Θέλουμε να διαπιστώσουμε αν καταλαβαίνουν τα πάντα για τον ισλαμικό τρόπο ζωής. Από αυτά που τρώνε, αυτά που φορούν, τον τρόπο που ζουν», δήλωσε μία από τους διοργανωτές, η Τζαμέγια Σερίφ.

Βέβαια, παρότι ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Ινδονησία, σε άλλες μουσουλμανικές χώρες τέτοιες διοργανώσεις αντιμετωπίζονται σαν «καλλιστεία για πόρνες», με πολλούς σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους να αντιδρούν έντονα, ζητώντας την κατάργησή τους.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ