Η πίσω αυλή... σπιτώθηκε

Article featured image
Article featured image

Το καλοκαίρι που μας πέρασε μιλούσαμε για μια αυλή στο παλιό Καίμακλί, μια αυλή με νοσταλγικό χαρακτήρα, μια αυλή που είχε κάτι από παρελθόν.

«Στην πίσω αυλή» δοκιμάσαμε πολύ ωραία μεζεδάκια, ήπιαμε παγωμένη μπίρα και κρασάκι κάτω από τις κρεμασμένες λάμπες και μέσα σε ένα περιβάλλον καταπράσινο. Σαν σε αυλή του σπιτιού ενός φίλου.

Και τον χειμώνα; Τι θα γίνει με την Αυλή;

 



Η πίσω αυλή… τελικά μπήκε μέσα. Σπιτώθηκε. Και παρόλο που χρησιμοποιεί ένα κομμάτι από τον σύλλογο όπου φιλοξενείται, το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην.

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός και άρα πολύ ζεστός, διαθέτει χαρακτήρα, η ατμόσφαιρα στα δύο δωμάτια αποπνέει μια ζεστασιά, ενώ ενίοτε μπορεί να πετύχεις και κανένα μπαγλαμαδάκι που σου ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διάθεση.

 



Η παλιά «ερμαρόλλα» με τα προικιά, το καρό τραπεζομάντιλο, οι κορνίζες στον τοίχο, αλλά και η αίσθηση ότι βρίσκεται στο γραφικό παλιό Καϊμακλί, σου ανοίγουν την όρεξη για μεζέ, κουβέντα και για τα πάντα απαραίτητα «εΐβα».

Ξεκινάς με την κρεατοποικιλία (σουβλάκι κοτόπουλο, σουβλάκι χοιρινό, σεφταλιά και πανσέτα) που είναι στα €7.50 και απ’ εκεί και πέρα συμπληρώνεις με ότι τραβά η όρεξή σου, από σαλάτα και dips, μέχρι πατάτες, πιπεριές και άλλα πολλά καλούδια.

 

«Στην πίσω αυλή» Κιτίου 11, Σύλλογος «Πρόοδος Καϊμακλίου» παλιό Καίμακλί, Τρίτη-Κυριακή από 19.00. Κρατήσεις 97665055.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ