«Με λένε Έντι και με έλκουν κορίτσια 4 ετών»

Article featured image
Article featured image

Εκπομπή του βρετανικού καναλιού, Channel 4 έδωσε βήμα σε παιδόφιλο και προκάλεσε σάλο στη χώρα.

 

Στην εκπομπή, συγκεκριμένα εμφανίστηκε ένας 39χρονος ο οποίος είπε ευθαρσώς στον αέρα ότι ονομάζεται Εντι και έλκεται από τετράχρονα κορίτσια.

Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν είμαι μόνο αυτό, αλλά αυτό κατά ένα μεγάλο ποσοστό με καθορίζει. Θα προτιμούσα να μην έχω αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις ορμές, αλλά τις έχω και είναι κάτι δύσκολο. Με έλκουν παιδιά ηλικίας τεσσάρων, πέντε, έξι ετών. Πολλοί άνθρωποι αυτόματα πιστεύουν ότι επειδή αισθάνομαι έτσι, τότε πιθανότατα θα κακοποιήσω και κάποιο παιδί. Σίγουρα δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο».

Ο Εντι εξήγησε, πως εμφανίστηκε στην τηλεόραση γιατί πιστεύει ότι οι παιδόφιλοι θα πρέπει να κρίνονται για τις ορμές τους και όχι να δαιμονοποιούνται.


«Οι άνθρωποι πιθανότατα θα πουν ''γιατί αυτός ο τύπος δεν είναι κλειδωμένος κάπου;'' ή ''αυτόν τον άνθρωπο θα πρέπει να τον σκοτώσετε''. Οι άνθρωποι προτιμούν να προσβάλλουν παρά να βοηθούν. Αν δεν υπάρχει, όμως, αυτή η βοήθεια, εάν δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν μπροστά και να πουν ''κοιτάξτε, έχω ένα πρόβλημα, χρειάζομαι βοήθεια'', τότε τι θα αλλάξει; Ετσι δεν αλλάζει τίποτα».


Οι ιθύνοντες της εκπομπής ανέφεραν στην αστυνομία ότι δεν έχουν κάποια ένδειξη ότι ο Εντι έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία και ότι δεν έχει κακοποιήσει ποτέ κανένα παιδί.

Όπως ήταν φυσικό και μόνο η προαναγγελία της προβολής του εν λόγω επεισοδίου προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και διεθνή κατακραυγή, χωρίς να λείπουν και οργανώσεις, σαν την NSPCC που εξήρε το πρόγραμμα καθώς όπως τονίζει ρίχνει φως σε όλα αυτά που «δημιουργούν» έναν παιδόφιλο.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και μια σειρά από εμπειρογνώμονες που υποστηρίζουν ότι άνδρες σαν τον Εντι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν «κακά τέρατα» και παράλληλα τονίζουν ότι θα πρέπει να τους δοθεί περισσότερη στήριξη για να βοηθηθούν και να μπορούν να ελέγχουν τις ορμές τους πριν αυτές εκδηλωθούν.

Πάντως, το ντοκιμαντέρ του Channel 4 δεν σταματά στην ομολογία σοκ του Εντι, καθώς δείχνει και τη συνάντησή του με τον 49χρονο Ιαν Μακ Φέιντεν ο οποίος είχε κακοποιηθεί από έναν δάσκαλό του όταν ήταν μικρός.

Ο Eντι, όπως σημειώνει η Daily Mail, είχε αναζητήσει βοήθεια από μια ομάδα υποστήριξης στην Ευρώπη που βοηθά τους παιδεραστές να ελέγχουν τις ορμές τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ