Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο καρκινογόνα από τα συμβατικά

Article featured image
Article featured image

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες καρκινογόνων ουσιών σε σχέση με τα κανονικά, σύμφωνα με νέα έρευνα που μας έρχεται από την Ιαπωνία.



Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας προειδοποίησε πως πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι «οι κατασκευαστές πουλάνε τέτοια προϊόντα για διπλή χρήση» δηλαδή παράλληλα με τον καπνό ή ως «προθάλαμο» καπνίσματος για τους νέους.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακάλυψαν πως στον ατμό αρκετών από αυτά μερικές καρκινογόνες ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στον καπνό των συμβατικών τσιγάρων.

«Σε ένα είδος ηλεκτρονικού τσιγάρου η ερευνητική ομάδα βρήκε υπερδεκαπλάσιο επίπεδο καρκινογόνων ουσιών από ό,τι σε ένα κανονικό τσιγάρο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ναόκι Κουνουγκίτα. Όπως συμπλήρωσε, οι μεγαλύτερες ποσότητες φορμαλδεΰδης παράγονται, όταν υπερθερμαίνεται το σύρμα που εξατμίζει το υγρό στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ