Χάνει τη σημαντικότερη μάχη ο Σούμαχερ;

Article featured image
Article featured image

Πριν από πέντε εβδομάδες, οι ελπίδες για την 45xρονο πιλότο της F1 αναπτερώθηκαν όταν μεταφέρθηκε από το κέντρο αποκατάστασης στη Λωζάνη, στην ειδικά προσαρμοσμένη κλινική στην έπαυλή του στη λίμνη της Γενεύης. 

Ωστόσο, παρά την εντατική θεραπεία, η τραγική πραγματικότητα είναι ότι ο θρυλικός Σουμάχερ, ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές στον κόσμο, έχει σημειώσει πολύ μικρή βελτίωση από τότε που έπεσε στις πλαγιές του Meribel, όταν έκανε σκι με το γιο του.

Από τότε που βγήκε από το τεχνητό κώμα τον περασμένο μήνα, πιστεύεται ότι είναι σε μια κατάσταση «ελάχιστης συνείδησης».

Μπορεί να κουνήσει για λίγο τα μάτια του προς τα πρόσωπα ή αντικείμενα γύρω του, και μπορεί να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του και κάνοντας μικρά νεύματα με το κεφάλι του.

Βιώνει, επίσης, κύκλους ύπνου και ξύπνιου και αντιδρά στους δυνατούς ήχους με έντρομο βλέμμα.

Παραμένει ακίνητος και δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών, δεν μιλάει και δεν έχει παρουσιάσει άλλες μορφές επικοινωνίας, ενώ δε μπορεί να κουνήσει τα άκρα του.

Είναι περιτριγυρισμένος από σωλήνες, συνδεδεμένος με πολύπλοκες μηχανές που τον ταΐζουν, τον βοηθούν να αναπνεύσει, απομάκρυνουν τα απόβλητα από το σώμα του και παρακολουθούν τα ζωτικά του σημεία.

Φίλοι έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για τις ελπίδες που προβάλλονται για το μέλλον του.

Η Σαμπίν Κεμ, μάνατζερ του Σουμάχερ, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν είναι πλέον σε κώμα και ξεκίνησε η μακρά διαδικασία της ανάκαμψης και ισχυρίστηκε ότι είχε επικοινωνία με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Η δήλωση, ωστόσο, του Δρ Γκάρι Χαρστάιν, πρώην ιατρικού αντιπροσώπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 και νυν Κλινικού Καθηγητή Αναισθησίας και Επείγουσας Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιο, που γνωρίζει τον Σουμάχερ από τις πρώτες ημέρες των αγώνων του, είναι απαισιόδοξη.

Σύμφωνα με τον Χαρστάιν, η πραγματικότητα είναι ότι οι πιθανότητες του Σουμάχερ να επανακτήσει κάθε επίφαση ομαλότητας είναι σχεδόν ανύπαρκτες και έχει προειδοποιήσει τους φαν του να προετοιμαστούν για το χειρότερο..


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ