Αυτό είναι το πιο αναγνωρίσιμο αγγλικό τραγούδι

Article featured image
Article featured image

To πιο αναγνωρίσιμο και «πιασάρικο» τραγούδι της μουσικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου από τη δεκαετία του 40' είναι το σινγκλ «Wannabe» των Spice Girls.

Αυτό φανέρωσε ένα διαδικτυακό πείραμα με τίτλο «Hooked On Music», στο οποίο περισσότεροι από 12.000 συμμετέχοντες κάθε ηλικίας κλήθηκαν να αναγνωρίσουν ένα τραγούδι ανάμεσα σε 1.000 πολύ γνωστά κομμάτια που ξεχώρισαν περίπου τα τελευταία 70 χρόνια.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 2,3 δευτερόλεπτα για να αναγνωρίσουν το χιτ των Spice Girls, ενώ άλλα εξίσου δημοφιλή τραγούδια τα κατάλαβαν μετά τα πέντε δευτερόλεπτα.

Οι ερευνητές του πειράματος διαπίστωσαν ότι το «Wannabe» ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερα από 220 γνωστά τραγούδια από τη δεκαετία του ’40.

Οι ερευνητές του πειράματος διαπίστωσαν ότι το «Wannabe» ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερα από 220 γνωστά τραγούδια από τη δεκαετία του ’40. Οι Βρετανοί ερευνητές – που για τη συγκεκριμένη μελέτη συνεργάστηκαν με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ – έστησαν ένα online διαδικτυακό παιχνίδι με τίτλο «Hooked On Music»: Περισσότεροι από 12.000 συμμετέχοντες κάθε ηλικίας κλήθηκαν να αναγνωρίσουν ένα τραγούδι ανάμεσα σε 1.000 πολύ γνωστά κομμάτια που ξεχώρισαν περίπου τα τελευταία 70 χρόνια. Δεύτερο στη λίστα έρχεται το «Mambo No 5» του Lou Bega (με χρόνο αναγνώρισης τα 2,38 δευτερόλεπτα και τρίτο το «Eye of the tiger» των Survivor (2,62 δευτερόλεπτα).

Στα πρώτα 20 βρίσκουμε επίσης δύο φορές τον Έλβις Πρίσλεϊ, τον Μάικλ Τζάκσον και τη Lady Gaga.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Spice Girls με το «Wannabe» είχαν πουλήσει επτά εκατομμύρια CDs σε όλον τον κόσμο.


Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ