Πήγε για εξαγωγή δοντιού και κατέληξε στη ΜΕΘ

Article featured image
Article featured image

Αρκετοί είναι οι κάτοικοι βόρειων περιοχών της Ελλάδας, που μετά το ξέσπασμα της κρίσης επισκέπτονται γειτονικές χώρες για να κάνουν τις δουλειές τους, αφού οι αμοιβές που ζητούνται εκεί είναι πολύ χαμηλότερες από ότι στην Ελλάδα.

Οι υπηρεσίες, όπως αποδεικνύει και το τελευταίο περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια 14χρονη από την Κοζάνη, είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Η μικρή πήγε για εξαγωγή δοντιού σε γειτονική χώρα και κατέληξε να νοσηλεύεται επί ημέρες στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε και το kozanilife.gr, μετά την οδοντιατρική παρέμβαση, η 14χρονη είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Έτσι διακομίστηκε αρχικά στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου για τρεις μέρες νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Υπάρχει σωρεία καταγγελιών από πολίτες, που πήγαν σε γειτονικές χώρες για φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλης Καραγιαννίδης.  

  «Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση  επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάν της συντοπίτισσάς μας. Πριν ενάμιση μήνα ο καθηγητής κος Αντωνιάδης από το Γ. Παπανικολάου, μας πληροφόρησε για περιστατικό στο οποίο προκειμένου να γίνουν εξαγωγές γρήγορα-γρήγορα σε βόρεια χώρα στην οποία επέλεξε για τις ιατρικές του υπηρεσίας, ο ασθενής υπέστη κάταγμα στη γνάθο. Δυστυχώς μετά από ενάμισι μήνα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο» είπε ο κ. Καραγιαννίδης.

Επεσήμανε επίσης, ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα ηπατίτιδας λόγω μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων. Επιστρέφοντας στην υπόθεση της 14χρονης, ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει παθολογικός παράγοντας που δημιούργησε την ανεξέλεγκτη αιμορραγία, επισημαίνοντας ότι ακόμα και έτσι αν ήταν, ο οδοντίατρος οφείλει να πάρει ιστορικό του ασθενούς, πριν προβεί σε οποιαδήποτε εργασία.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ