Εσείς πόση την έχετε (τη θητεία στη Βουλή);

Article featured image
Article featured image

«Είστε πολύ μικρή να μιλάτε για τον Κώστα τον Κωσταντίνου γιατί μία θητεία έχετε».

 

Μετά από 3 εγκεφαλικά επεισόδια, βρήκα τρόπο τελικά να σταθώ και πάλι στα πόδια μου και να σχολιάσω αυτό το αριστουργηματικό βίντεο που μας χάρισε χθες Τρίτη η κυπριακή τηλεόραση μέσω της εκπομπής «Από Μέρα σε Μέρα».

Σε ένα βίντεο με τίτλο «Το δικό μου έργο κ. Κωνσταντίνου δεν είναι το ρουσφέτι», που ανέβηκε στο κανάλι της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου στο Youtube -δεν γνωρίζουμε αν είναι όντως δικό της το κανάλι ή αν το χειρίζεται κάποιος άλλος-, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ προσπαθεί να μας πείσει ότι, μιλά καλύτερα αυτός που… έχει τις περισσότερες θητείες στην πλάτη του.

Και εξηγούμαι. Ένας σχετικά νέος βουλευτής, απαγορεύεται να μιλά και να κρίνει πριν συμπληρώσει 4-5 θητείες στα έδρανα. Πόσω μάλλον ένας νεοεκλεγέντας.

«Είστε πολύ μικρή για να συμπεριφέρεστε έτσι σε ένα βουλευτή που επανεκλέγεται για 5 συνεχείς θητείες» λέει στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σκουντώντας την και λίγο στο χέρι, ενώ και η γκριμάτσα απαξίωσης ήρθε για να συμπληρώσει το ρεσιτάλ εκ μέρους του κύριου Κωνσνταντίνου.

Όχι βέβαια πως και το ρεσιτάλ της Χαραλαμπίδου στερείτο ευρηματικότητας. Με ΑΚΕΛικό τουπέ, αέρα «Ευχάριστου Σαββατόβραδου» και σιγουριά αντίστοιχη με αυτή που είχε όταν έλεγε «160 άτομα κερδίζουν από 5 λίρες», ύψωσε ανάστημα και σαν έτοιμη από καιρό σα θαραλέα ξεφώνησε: «Ο ρόλος μου είναι να υπερασπίζομαι τους πολίτες και όχι να λέω ότι όλα είναι όμορφα και όλα είναι ωραία, επειδή μου το είπε ο πρόεδρος του κόμματός μου ή ο ΠτΔ».

 



Ναι κυρία Χαραλαμπίδου μου, λέω εγώ, καλά και όμορφα αυτά που μας λέτε και μας συγκινήσατε στ' αλήθεια, εσείς όμως δεν έχετε 5 συνεχείς θητείες στη Βουλή όπως ο κύριος Κωνσταντίνου. Δεν μπορείτε να γνωρίζετε πως είναι να νοιώθει κάποιος ευλογημένος (AKA feeling blessed), όπως καλή ώρα ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ που έχετε δίπλα σας...

Το ίδιο προφανώς πιστεύει και ο «νοιώθω-ότι-με-αγαπούν-οι-ψηφοφόροι» κύριος Κωνσταντίνου, εξ ου και στο τέλος ένοιωσε άνετα να ρίξει ακόμα μια «βόμβα» αφήνοντας μας όμως με την απορία.

«Λυπάμαι για το κατάντημά σας και δεν θα προσθέσω τίποτε άλλο γιατί οι μέρες και τα έργα σας είναι γνωστά σε πάρα πολύ κόσμο, ανεξάρτητα αν δεν μιλούμε. Είναι γνωστά από πολύ νωρίς, από χρόνια και υπάρχουν πολλοί οι οποίοι ξέρουν, αλλά δεν θα μιλήσω…».

Καλά κύριε Ποταμίτη μου, τι ρόλο βαράτε εσείς στο στούντιο; Ωραία το πήγατε ως εκεί αφήνοντας τους -όπως θα έκανε κάθε σωστός παρουσιαστής που σέβεται εαυτόν και τηλεθεατές- να πουν τα δικά τους για δυο ολόκληρα λεπτά, είναι δυνατόν όμως να αφήνετε στα αζήτητα και να περνάτε στο ντούκου μια τέτοια ατάκα; Τι στο καλό διερευνητική δημοσιογραφία κάνετε; Ή μήπως δεν έχετε συμπληρώσει πολλά χρόνια στο ΡΙΚ οπότε, εκ των πραγμάτων, ούτε κι εσείς δικαιούστε να μιλάτε; Αλήθεια, εσείς πόση την έχετε είπαμε... τη θητεία στο κρατικό κανάλι;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ