Πολύτιμο φέτος το ελληνικό λάδι

Article featured image
Article featured image

Οι διεθνείς αγορές πρέπει να στραφούν φέτος προς το ελληνικό λάδι γράφουν ξένα δημοσιεύματα, μετά τις μεγάλες ζημιές που Ισπανία και Ιταλία έχουν υποστεί λόγω καιρού.



Η Ιταλία φέτος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με αποτέλεσμα η La Republicca να χαρακτηρίζει το 2014 ως «Μαύρη Χρονιά για το λάδι μας». Η παραγωγή θα μειωθεί αισθητά. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ισπανία που θεωρείται πως η φετινή παραγωγή θα φτάσει στο ήμισυ της περσινής.

Οι Los Angeles Times, στο σχετικό άρθρο τους με τίτλο «Η Ευρώπη ζει μια καταστροφή με το λάδι της» αναζητεί τρόπους για να γλυτώσει η παγκόσμια αγορά από αυτή την αύξηση των τιμών του λαδιού και τη μειωμένη παραγωγή.

Αν υπάρχει μια λύση σε αυτή την έλλειψη, η αμερικανική εφημερίδα προτείνει να στραφούν οι αγορές προς το ελληνικό λάδι που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει υποστεί τις μικρότερες ζημιές, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου.

Όπως αναφέρει, πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι όλες οι χρονιές δεν είναι καλές για τη συλλογή ελιών άρα και την παραγωγή λαδιού. Μια από αυτές είναι η φετινή, επομένως οι έμποροι, αλλά και οι καταναλωτές θα πρέπει να διερευνήσουν άλλες περιοχές για να προμηθευτούν το λάδι της χρονιάς.

Η Ελλάδα και οι ελαιοπαραγωγοί της, λοιπόν, μπορούν και οφείλουν να εκμεταλλευτούν το κενό που έχει δημιουργηθεί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ