Σταματά την απεργία πείνας ο Ρωμανός

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σταμάτησε την απεργία πείνας έπειτα από 31 ημέρες ο Νίκος Ρωμανός, λίγα λεπτά μετά την κατάθεση διορθωτικής τροπολογίας στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.



Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «νίκη» του απεργού πείνας την συγκεκριμένη τροποποίηση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ