Βραχιόλι μετατρέπει το χέρι σας σε touch screen [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Η τελευταία λέξη της φορετής τεχνολογίας, είναι ένα νέο και έξυπνο βραχιόλι που μετατρέπει το χέρι σας σε touch screen.

 

Το βραχιόλι, ονομάζεται Cicret και το παρουσίασε μια μικρή τεχνολογική εταιρεία από τη Γαλλία.

Το Cicret είναι ένα είδος έξυπνου βραχιολιού που προβάλλει μια οθόνη αφής πάνω στο χέρι σας. Η συσκευή λειτουργεί με ένα μικρό ενσωματωμένο προβολέα και μια σειρά από αισθητήρες εγγύτητας.

Παρόμοια με την τεχνολογία πίσω από τα πληκτρολόγια προβολής, το σύστημα ανιχνεύει τη θέση του Cicret και την κίνηση των δακτύλων σας, ουσιαστικά μετατρέποντας την επιφάνεια του δέρματός σας σε μια οθόνη αφής. Μπορείτε να πατήσετε, να κυλήσετε και να αλλάξετε όπως θα κάνατε και στο κινητό σας.

Το Cicret λειτουργεί με μια αυτόνομη έκδοση του Android, ή συνδέεται με ένα smartphone μέσω Bluetooth. Ενσωματωμένο Wi-Fi παρέχει συνδεσιμότητα, και υπάρχει και μια θύρα micro USB, καθώς και ένα πρόγραμμα ασφάλειας που παρέχει ανωνυμία και κρυπτογράφηση για κινητές συσκευές.

Ωστόσο το έξυπνο βραχιόλι δεν είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει ακόμα, αφού βρίσκεται σε φάση πρωτοτύπου και η ομάδα σχεδιασμού προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα μέσω της ιστοσελίδας Cicret, αλλά η ανταπόκριση που είχε στο κοινό είναι τεράστια.

Το κόστος του υπολογίζεται γύρω στα 400 δολάρια και εάν η τεχνολογία αποδειχθεί βιώσιμη, φαίνεται ότι πολλές εταιρείες θα ενδιαφερθούν.  

Μάλιστα το βίντεο του γκάτζετ έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες με τους φαν της τεχνολογίας να ονειρεύονται έξυπνα τηλέφωνα, χωρίς το τηλέφωνο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ