Μα είναι δυνατόν να βρήκαν νοθευμένο αλκοόλ σε κέντρο διασκέδασης;

Article featured image
Article featured image

Η πραγματική είδηση:

Έλεγχο σε νυκτερινό κέντρο της Λευκωσίας, κατόπιν καταγγελιών για νοθευμένα οινοπνευματώδη ποτά, είσοδο ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για το κάπνισμα πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, μέλη του ΟΠΕ και της ΜΜΑΔ σε συνεργασία με μέλη του Τελωνείου, έφτασαν στο χώρο και διεξήγαγαν έρευνα κατόπιν δικαστικού εντάλματος.

Από έρευνα που έγινε από Τελωνειακούς Λειτουργούς διαπιστώθηκε ότι, η ιδιοκτήτρια του υποστατικού δεν ήταν σε θέση να δώσει επαρκείς εξηγήσεις και αποδείξεις για την προέλευση των οινοπνευματωδών ποτών, ενώ παραλήφθηκαν δείγματα από διάφορα ποτά για εργαστηριακό και υγειονομικό έλεγχο.

Κατά την έρευνα έγιναν επίσης τρεις καταγγελίες για τον περί ανηλίκων νόμο και άλλες οκτώ για τον περί απαγόρευσης του καπνίσματος νόμο.

Δύο πρόσωπα, οδηγήθηκαν στο Σταθμό, το μεν πρώτο επειδή προκαλούσε ανησυχία και το δεύτερο επειδή εντοπίστηκε στην κατοχή του μαχαίρι τύπου σουγιά.

Επίσης, εναντίον άλλων δύο προσώπων, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν εναντίον τους διάφορα εντάλματα προστίμου.

 

Η είδηση όπως θα έπρεπε να είναι:

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Ποιος το περίμενε… Η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί άναυδη τις εξελίξεις. Μα είναι δυνατόν; Νοθευμένα ποτά σε club στην Κύπρο; Αποκλείεται! Τι; Ανήλικοι; Κάποιο λάθος θα έγινε. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, βρήκαν και κόσμο να καπνίζει μέσα. Ποιος να το περίμενε. Τα κτυπήματα της μοίρας είναι απανωτά.

Ok, πέραν από το ειρωνικό ύφος, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, η Αστυνομία έδρασε μετά από καταγγελία και έπειτα από εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος, όπως προβλέπεται για αυτές τις περιπτώσεις… Αλλά, αλήθεια, γιατί θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να «καρφώσει» για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους;

Τα μαγαζιά στην Κύπρο που μας ποτίζουν νοθευμένα δεν είναι ευτυχώς ο κανόνας αλλά υπάρχουν δυστυχώς πολλές εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν... Και εδώ είναι που προκύπτει η απορία: Γιατί μέχρι να βρεθεί αυτός ο κάποιος θα πρέπει να πίνουμε το «πετρέλαιο» του κάθε ασυνείδητου μαγαζάτορα; Γιατί μέχρι τότε, στα διάφορα μαγαζιά της πόλης, θα μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι τύποι έτοιμοι να κάνουν φασαρία και άλλοι που κυκλοφορούν με σουγιάδες; Ή μήπως πρώτη φορά φτάνει στα αυτιά τω διωκτικών Αρχών ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα;

Ακούσαμε προ λίγων ημερών τον υπουργό των Εσωτερικών, σε μια εκπομπή στην τηλεόραση, να λέει πως, μετά και τα όσα διαδραματίζονται στην Πάφο, ο κόσμος πλέον κάνει καταγγελίες καθημερινά στον ίδιο για ατασθαλίες, παρανομίες και άλλα κακώς έχοντα που συμβαίνουν σε διάφορες υπηρεσίες.

Ναι υπουργέ, το κάνει, γιατί αν περιμένει από εσάς, ποτέ και τίποτα δεν θα αλλάξει. Προφανώς, εσείς δεν ξέρετε τι συμβαίνει γύρω σας. Προφανώς, η οικονομική άνεσή κάποιων από εσάς και η ευμάρεια στην οποία ζείτε, δεν σας αφήνει να δείτε ότι υπάρχει κόσμος που δεν περνά τόσο καλά όσο εσείς. Κόσμος που νοιώθει την αδικία στο πετσί του και που ενοχλείται από το «πάρτι» ορισμένων κουτοπόνηρων, πολιτικών ή μη.

Φυσικά, άλλο θέμα είναι αυτό και καμιά σχέση δεν έχει με τη χθεσινοβραδινή έφοδο της Αστυνομίας σε club, αλλά να ‘χαμε να λέγαμε…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ