Στρατιωτικό αεροσκάφος έξυσε επιβατικό

Article featured image
Article featured image

Πολύ κοντά στη σύγκρουση βρέθηκε ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με ένα δανέζικο επιβατικό, στον εναέριο χώρο πάνω από τη νότια Σουηδία, με την τραγωδία να αποφεύγεται την τελευταία στιγμή.



Το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος είχε κλείσει τους αναμεταδότες του στίγματός του, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό της θέσης του, αλλά σουηδικά μαχητικά απογειώθηκαν για να αναγνωρίσουν το αεροσκάφος. Όσον αφορά το άλλο αεροπλάνο που βρέθηκε στο δρόμο του στρατιωτικού, επρόκειτο για πτήση που είχε ξεκινήσει από την Κοπεγχάγη με προορισμό την Πολωνία.

«Αυτό είναι σοβαρό. Είναι λάθος. Είναι επικίνδυνο το να κλείσει κάποιος τους αναμεταδότες» είπε ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Πήτερ Χούλτκβιστ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σουηδίας.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που σημειώνεται εντός του 2014.

Τον Μάρτιο ένα ρωσικό αναγνωριστικό που είχε θέσει εκτός λειτουργίας τους αναμεταδότες του είχε κινδυνεύσει να συγκρουστεί με αεροσκάφος της σκανδιναβικής εταιρείας SAS που είχε απογειωθεί από την Κοπεγχάγη και πραγματοποιούσε πτήση με προορισμό τη Ρώμη.

Πριν από λίγες ημέρες, ο νορβηγικός στρατός ανακοίνωσε ότι νορβηγικό στρατιωτικό αεροσκάφος «παραλίγο να συγκρουστεί» με ρωσικό μαχητικό που πετούσε βόρεια της Νορβηγίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ