9 σοφές κουβέντες από τον Κέρμιτ τον βάτραχο

Article featured image
Article featured image

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Κέρμιτ τον Βάτραχο και τα υπόλοιπα αγαπημένα Muppets από τις εμπνευσμένες εμφανίσεις τους στο Muppet Show και το Sesame Street.



Λίγοι πιθανόν να ξέρουν πως η τηλεοπτική πορεία της τρελοπαρέας προς την αιώνια δόξα δεν ξεκίνησε από κανένα από τα δύο λατρεμένα αυτά προγράμματα.

Στις 15 Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν 53 χρόνια από το τελευταίο επεισόδιο της μίνι σειράς «Sam and Friends» στην οποία είχε κάνει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο ο σπουδαίος Κέρμιτ.

Για την ακρίβεια, από τις 13 πρώτες μαριονέτες που άνοιξαν τον δρόμο για τις χιλιάδες υπόλοιπες που ακολούθησαν, η μοναδική που επιβιώνει ακόμα είναι ο Κέρμιτ. Τότε βέβαια δεν ήταν καν βάτραχος, αλλά έμοιαζε περισσότερο με σαύρα. Και του έλειπε και το διάσημο κολάρο.

Τη σημερινή του μορφή, ο Κέρμιτ την απέκτησε λίγο πριν την πρεμιέρα του Sesame Street.

Με αφορμή αυτήν την επέτειο και ενόψει των Χριστουγέννων, το Pathfinder μάζεψε 9 σοφές κουβέντες του πράσινου φίλου μας:

«Να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Να μην παίρνεις ποτέ πολύ σοβαρά τον εαυτό σου. Και πρόσεχε από τις συμβουλές ειδικών, γουρουνιών και μελών του Κοινοβουλίου».

«Με καλούς φίλους δεν μπορείς να χάσεις»

«Καθώς ξεκινάς το ταξίδι σου στον δρόμο της ζωής, να θυμάσαι αυτό: Τα άνετα σημεία δεν είναι ποτέ αρκετά. Τα μέρη στα οποία φτάνεις δεν είναι ποτέ στον χάρτη».

«Επειδή, επειδή δεν τα παρατάω! Είμαι εδώ και θα μείνω!»

«Κοίτα λίγο πάνω από σένα, ανακάλυψε τη θέα. Αν δεν το πρόσεξες, σε παρακαλώ κάνε το, σε παρακαλώ κάνε το, σε παρακαλώ κάνε το».

 «Ναι, έχω και εγώ λοιπόν ένα όνειρο, αλλά έχει να κάνει με το τραγούδι και τον χορό και το να κάνω τον κόσμο χαρούμενο. Είναι το είδος του ονείρου που γίνεται καλύτερο με όσους περισσότερους ανθρώπους το μοιράζεσαι».

«Μόνο και μόνο επειδή δεν το έχεις βρει ακόμη, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις κάποιο ταλέντο».

«Όταν το μόνο που μπορείς να είσαι είναι πράσινος, μπορεί να αναρωτηθείς γιατί. Αλλά γιατί να αναρωτιέσαι; Είμαι πράσινος και θα είμαι μια χαρά. Είναι όμορφο και νομίζω είναι αυτό που θέλω να είμαι!».

«Η ζωή είναι σαν ταινία. Γράψε το δικό σου τέλος».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ