Ο απολογισμός του 2014 από τη Wikipedia [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Τα δεδομένα που καταγράφουν στα αρχεία τους εταιρείες – κολοσσοί της διαδικτυακής τεχνολογίας είναι μάλλον ο καλύτερος πλέον τρόπος για να προβαίνουμε σε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.



Μετά τη Google, το Facebook, το Twitter και το Youtube, σειρά παίρνει η Wikipedia, η οποία για απολογισμό του 2014 έχει ετοιμάσει ένα σχετικό βιντεάκι.

Ο οπτικοακουστικός απολογισμός της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας είναι, λοιπόν, ακόμη μια ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο ποια γεγονότα έχουν σημαδέψει την ανθρωπότητα τη χρονιά που φεύγει.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του ιδρύματος Wikimedia, Katherine Maher, η «Wikipedia αντικατοπτρίζει τον κόσμο γύρω μας. Με κάθε νέο γεγονός, αλλάζει και μεγαλώνει φιλοξενώντας τους θριάμβους και τις ήττες της ανθρωπότητας».

Όπως αναφέρεται στο βίντεο της ανασκόπησης, το 2014 στη Wikipedia δημιουργήθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια νέα λήμματα, ενώ, υπήρξαν πάνω από 100 εκατομμύρια επεξεργασίες και ανανεώσεις στα υπάρχοντα άρθρα, και οι  σελίδες της συγκέντρωσαν τουλάχιστον 250 εκατομμύρια επισκέψεις από χρήστες, παγκοσμίως.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το άρθρο της για τον θανατηφόρο ιό Έμπολα, δέχθηκε 2887 ανανεώσεις, εκ των οποίων το 90% συνέβη μεταξύ του Αυγούστου και του Νοέμβρη, όταν δηλαδή ο ιός βρέθηκε στο αποκορύφωμά του. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ