Οι 10 διασημότεροι φωτογράφοι πορτρέτων και τα έργα τους

Article featured image
Article featured image

Η φωτογράφιση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν έγκειται μόνο στη δημιουργία ενός πορτρέτου. Πρόκειται για τη σύλληψη μιας στιγμής, ενός συναισθήματος στην αιωνιότητα και ορισμένοι ξέρουν να το κάνουν καλύτερα από τον καθένα.

 

Ακολουθούν οι 10 κορυφαίοι φωτογράφοι που είναι διάσημοι για τα συγκλονιστικά πορτρέτα τους με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Στιβ ΜακΚάρι

Εγινε διάσημος για το πορτρέτο της μικρής Αφγανής με τα εκθαμβωτικά μάτια σε καταφύγιο προσφύγων στο Πακιστάν. Το έργο του θεωρείται το πιο αναγνωρίσιμο εξώφυλλο του National Geographic. 

Λι Τζέφρις

Η συλλογή του από ασπρόμαυρα πορτρέτα αστέγων είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Προσπαθεί να αποδώσει μία σπίθα ελπίδας στα μάτια του θέματος του. 

Τζίμι Νέλσον

Είναι γνωστός για τα πορτρέτα του από ιθαγενείς φυλές σε περισσοερες από 16 χώρες. Τα έργα του λένε την ιστορία του ανθρώπου και το σχετικό άλμπουμ του θεωρείται συλλεκτικό. 

Ρεχάν

Επικεντρώθηκε ειδικά στη φωτογράφιση σε Βιετνάμ, Ρατζαστάν και Κούβα. Είναι διάσημος γιατί πιάνει την ψυχή των θεμάτων του και αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους καλύτερους φωτογράφους πορτρέτων στον κόσμο.

 

Ερικ Λαφόργκ

Διάσημος για τις φωτογραφίες του από τη Βόρεια Κορέα, ο Λαφόργκ έχει μια ιστορία για κάθε άτομο που έχει φωτογραφίσει. Από τις φυλές της Ναμίμπια στους Γιεζέντι του Κουρδιστάν, οι ιστορίες του είναι συναρπαστικές και οι φωτογραφίες του απεικονίζουν πραγματικά συναισθήματα. 

Μάνι Λιμπρόντο

Με τη συστηματική χρήση του photoshop, τα έργα του Λιμπρόντο δεν λένε απλώς μια ιστορία, αλλά αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης. 

Λίζα Κριστίν

Είναι ανθρωπίστρια φωτογράφος που καταγράφει τους αυτόχθονες πολιτισμούς σε περισσότερες από 100 χώρες που απεικονίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα μας. Είναι επίσης γνωστή για τον ρόλο της στη δημόσια έκθεση της σύγχρονης δουλείας. 

Ντέιβιντ Λαζάρ

Απαθανατίζει συγκλονιστικά πορτρέτα στη Βραζιλία. 

Τζόελ Σάντος

Τα εκπληκτικά του πορτρέτα τα λένε όλα. Ο Σάντος εστιάζει στα συναισθήματα των θεμάτων του. 

Φιλ Μπόρτζες

Οι φωτογραφίες των προσφύγων από το Θιβέτ είναι μοναδικές και οι δυσκολίες της καθημερινότητάς τους είναι αισθητές σε ολόκληρο το έργο του. 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ