Το γιοτ της σικάτης χλιδής και των 20 εκατ. ευρώ

Article featured image
Article featured image

Είναι ίσως το πιο φουτουριστικό γιοτ που κατασκευάζεται. Παραπέμποντας ευθέως στο... Batmobile, το περίφημο αυτοκίνητο του Batman, το Xhibitionist έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να επισκιάσει όλα τα άλλα ντιζαϊνάτα πλωτά παλάτια που κυκλοφορούν στις θάλασσες.

 

Σχεδιασμένο από τον Σουηδό σχεδιαστή αυτοκινήτων Εντουαρντ Γκρέι, δεν είναι να απορεί κανείς που το Xhibitionist παραπέμπει σε... τεράστιο σπορ αυτοκίνητο.

Φυσικά το ντιζαϊνάτο γιοτ δεν υπολείπεται χλιδής. Πισίνες, ελικοδρόμια, πολυτελή σαλόνια σε art nouveau στιλ με πολυελαίους Baccarat συνθέτουν ένα σκηνικό σικάτης πολυτέλειας. Μάλιστα, διαθέτει ακόμη και χώρο συναυλιών και... φυσικά εξωτερικό τζακούζι.

Αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις, όμως, είναι ο εκθετήριος χώρος αυτοκινήτων και μηχανών που διαθέτει. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους γυάλινους τοίχους που περιβάλλουν τον χώρο μπορεί να δει κανείς μια ολόκληρη έκθεση κινητήρων.

Και για να τραβάει τα βλέμματα όχι μόνο την ημέρα αλλά και τη νύχτα, με το που πέφτει το σκοτάδι το γιοτ μετατρέπεται σε... πυγολαμπίδα, χάρη στο σύστημα led φωτισμού που διαθέτει στο εξωτερικό του.

Όσο για την τιμή του 75μετρου γιοτ; Ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Οσο για την τιμή του 75μετρου γιοτ; Ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ...

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ