Σπάνια πάθηση φέρνει ανθρώπους κοντά

Ο 30χρονος Jono Lancaster από τη Βρετανία έχει μάθει να ζει με το σύνδρομο Treacher-Collins, μία σπάνια γενετική πάθηση που παραμορφώνει το πρόσωπο, καθώς αποτρέπει το κρανίο, τα οστά του σαγονιού και τα μάγουλα από το να αναπτυχθούν φυσιολογικά.Στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, πέταξε μέχρι την Αδελαίδα της Αυστραλίας, για να συναντήσει τον Zackary, ένα δίχρονο αγοράκι που πάσχει από το ίδιο σπάνιο σύνδρομο.

Την πρωτοβουλία για να έρθουν πιο κοντά οι δυο τους πήρε η μητέρα του μικρού Zackary, επικοινωνώντας με τον Jono μέσω Facebook.

«Είναι μια τεράστια πηγή έμπνευση για εμάς» δήλωσε η ίδια. «Μας έκανε τόσο ευτυχισμένους που ο Zack συνάντησε κάποιον που του μοιάζει».

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Jono, μετά από τη συνάντηση με τον Zackary πραγματοποίησε συναντήσεις και με άλλα παιδάκια που πάσχουν από το σύνδρομο Treacher-Collins, συνεχίζοντας τα ταξίδια του ανά την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να τους εμπνεύσει τη θέληση να επιδιώξουν μια πλήρη και φυσιολογική ζωή.

«Θα ήθελα πολύ να είχα την ευκαιρία να συναντήσω κάποιον σαν εμένα όταν ήμουν μικρός», δήλωσε στην εφημερίδα Adelaide Advertiser.

«Κάποιον που έχει μία κανονική δουλειά, έναν σύντροφο, κάποιον να μου πει: αυτά είναι πράγματα που κι εσύ μπορείς να καταφέρεις».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ