Τα 10 καλύτερα γκάτζετ του 2014

Article featured image
Article featured image

Ρολόγια που ελέγχουν τη θερμοκρασία του σπιτιού, μικρά αεροπλάνα με κάμερες, βραχιόλια που μετρούν θερμίδες και παρακολουθούν τον ύπνο και κουδούνια εξώπορτας που ανακοινώνουν ποιος βρίσκεται έξω από αυτή.

Συσκευές που μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν θέση μόνο σε σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας έχουν πλέον γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Σύμφωνα με το «TIME», αυτά είναι τα δέκα καλύτερα γκάτζετ της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της:

1. Apple Watch

Αφού έβαλε έναν υπολογιστή στην… τσέπη μας, με το iPhone, η Apple θέλει να κάνει το ίδιο και με τον καρπό των καταναλωτών. Το συγκεκριμένο μόνο ρολόι δεν είναι. Έχει πρόσβαση σε εφαρμογές, φωτογραφίες, κείμενα, e-mail, πληρωμές και μέσω του HomeKit software, ελέγχει τους θερμοστάτες του σπιτιού, τις κλειδαριές, την τηλεόραση ή τα φώτα.

2. SmartThings Starter Kit

Κάνει σχεδόν τα πάντα. Από το να στέλνει ειδοποιήσεις για το πότε γύρισαν τα παιδιά από το σχολείο στο σπίτι, μέχρι να ετοιμάζει τον καφέ πριν ξυπνήσετε. Το «δικτυωμένο» σπίτι είναι γεγονός. Το συγκεκριμένο εργαλείο συνδέει τις συσκευές με το τηλέφωνο, δίνοντας τη δυνατότητα να προγραμματίσετε τα πάντα.

3. DJI Phantom Vision+

Drone με κάμερα, με τρομερές ικανότητες πτήσης και πολύ ψηλή ανάλυση στις λήψεις.

4. Oculus Rift Development Kit 2

Η απόλυτα καθηλωτική συσκευή εικονικής πραγματικότητας και η πιο πολλά υποσχόμενη του είδους της, με βελτιωμένη τεχνολογία.

5. iPhone 6 Plus

Μεγαλύτερο, άρα και κατά πολλούς καλύτερο. Το νέο smartphone της Apple που παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο κάλυψε αυτή την απαίτηση και όχι μόνο, αφού έχει κάμερα 8 megapixel και μπαταρία με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

6. HERO4 GoPro

Έχει καλύτερη ανάλυση από τα προηγούμενα προϊόντα της εταιρείας και αναβαθμισμένο σύστημα ήχου. Μεταξύ άλλων υπόσχεται να κάνει τα βίντεο των extreme sports ακόμη πιο θεαματικά.

7. Mophie Space Pack

Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του iPhone είναι η μπαταρία που τελειώνει γρήγορα και το γεγονός ότι δεν αποθηκεύει πολλά τραγούδια και φωτογραφίες. Το συγκεκριμένο gadget τα λύνει και τα δύο, προσθέτοντας 64 GB σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα και επιπλέον 8 ώρες ομιλίας στη «ζωή» της μπαταρίας στο iPhone 5 και 5S.

8. Jawbone UP3

Πόσα λεπτά ύπνου REM έκανα χθες; Πόσο διαφέρουν οι σφυγμοί μου σε κατάσταση ηρεμίας και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής; Πόσο ενυδατωμένος είμαι; Πόσες θερμίδες έκαψα ενώ έτρεχα; Το Jawbone έχει τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

9. iPad Air 2

Η Apple συνεχίζει να «χωρά» την κορυφαία τεχνολογία στη μικρότερη δυνατή συσκευή. Πρόκειται για το πιο λεπτό iPad, αλλά ταυτόχρονα το πιο ισχυρό.

10. Ring Video Doorbell

Είναι η ιδανική εξώπορτα. Σαν να έχει έναν μόνιμο φύλακα, ανακοινώνει ποιος χτυπά την πόρτα και επιτρέπει να τους μιλήσετε, πριν ανοίξετε. Είναι ουσιαστικά ένα μικρό κουδούνι με κάμερα που επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ