Windows Phone: Το νέο keyboard του 8.1

Article featured image
Article featured image

Η Microsoft συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις προσθήκες της στο Windows Phone 8.1, που όπως όλα δείχνουν προσπαθεί να το εξοπλίσει με τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά.

Η τελευταία αξιοσημείωτη προσθήκη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι το νέο πληκτρολόγιο το οποίο υποστηρίζει gesture typing.

Όπως και στο iOS, οι χρήστες των Windows Phone δεν έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν άλλο πληκτρολόγιο εκτός από το default keyboard της πλατφόρμας. Παρότι το τωρινό πληκτρολόγιο δουλεύει άψογα, δεν υποστηρίζει swipe και υπαγόρευση. Αυτά λοιπόν τα δύο χαρακτηριστικά πρόκειται να αποτελέσουν τις προσθήκες της Microsoft πάνω στα νέα WP 8.1. Μάλιστα, η υπαγόρευση αναμένεται να αποτελέσει μέρος του προσωπικού βοηθού «Cortana».

Στο βίντεο το οποίο ακολουθεί εμφανίζεται για πρώτη φορά το νέο πληκτρολόγιο σε ένα Nokia Lumia 920. Όπως θα δείτε, το gesture typing λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ εμφανίζονται και κάποιες ενδιαφέρουσες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η παρότρυνση για χρήση ενός χαμογελαστού emoticon όταν κάνεις swipe την λέξη «happy».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα Windows Phone 8.1 θα είναι διαθέσιμα για τους προγραμματιστές τον Απρίλη, ενώ το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να περιμένει λίγο περισσότερο μέχρι το καλοκαίρι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ