Viber: πωλήθηκε για 900 εκ. δολάρια

Article featured image
Article featured image

Το αγαπημένο app θα μας προσφέρει άραγε επιπλέον υπηρεσίες;

Το Viber, η εφαρμογή που έφερε υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές που προσφέρει το Skype, στο κινητό μας και ακολούθησαν, stickers, Viber-Out και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά πουλήθηκε σε Ιαπωνικό κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου για 900 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για μία εφαρμογή με μόλις 3 χρόνια ζωής.

Το αντίπαλο δέος της Amazon στην Ιαπωνία, η Rakuten, εξαγόρασε το Viber για το ποσό που αναφέραμε πιο πάνω, μπαίνοντας έτσι στην αγορά της επικοινωνίας. Η εφαρμογή ήταν μία από τις πρώτες που πρόσφερε δυνατότητες VoIP, ενώ αργότερα επέτρεψε την αποστολή μηνυμάτων και κλήση τηλεφώνων μέσω της πρόσφατης υπηρεσίας Viber-Out.

Να σημειώσουμε επίσης πως το Viber έχει ξεπεράσει τους 300 εκατομμύρια χρήστες, κάτι που δελέασε την Rakuten που ψάχνει να επεκταθεί και εκτός από τα όρια της Ιαπωνίας. Η Rakuten έχει αγοράσει ποσοστά στο Pinterest αλλά και εξ’ολοκλήρου την εταιρία κατασκευής e-reader, Kobo, η οποία θα έχει το τομέα ηλεκτρονικών αναγνωστών της Sony.

O CEO της Rakuten, Hiroshi Mikitani, δήλωσε «θα είναι σε θέση (ΣτΜ. το Viber) να διεισδύσει σε νέες αγορές, μέσω πολλαπλών ψηφιακών προσφορών περιεχομένου».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ