Η κρίση θέλει gaming

Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Νικόλας Ζαννέττος



Την ίδια ώρα που ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τις παιχνιδοκονσόλες επόμενης γενιάς και στην Κύπρο, σας παρουσιάζουμε τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια του 2014, τα οποία θα μας κρατήσουν, για ατέλειωτες ώρες, καρφωμένους στους ζεστούς καναπέδες μας. 



InFamous: Second Son (κυκλοφορεί 21 Μαρτίου 2014 αποκλειστικά για PS4)

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια του 2014 αφού στην επίσημη παρουσίαση του PlayStation 4, προβλήθηκαν πλάνα από το gameplay του παιχνιδιού. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το InFamous: Second Son θα είναι από τα πρώτα παιχνίδια τα οποία θα συνοδεύσουν το νέο δημιούργημα της Sony σε πακέτα. Ο 24χρονος πρωταγωνιστής Delsin Rowe, ένας αναρχικός σχεδιαστής graffity χωρίς στόχους στη ζωή του, τα βάζει με το κατεστημένο και δίνει τη μάχη στις πόλεις του Σιάτλ και της Ουάσιγκντον για να τις απελευθερώσει από την καταπιεστική κυβέρνηση. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι απίστευτα ενώ χρησιμοποιήθηκαν νέες τεχνολογίες οι οποίες καθιστούν τις εκφράσεις των προσώπων πιο ρεαλιστικές από ποτέ.

 

Watch-Dogs (άνοιξη 2014 σε όλες τις πλατφόρμες)

Καλωσορίσατε στον κόσμο του hacking. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο Chicago και τo Illinois, όπου διεξάγεται ένας ηλεκτρονικός πόλεμος εναντίον του super-computer που ελέγχει τα πάντα. Εσείς είστε ο Aiden Pearce, ένας άντρας ο οποίος ξέρει να χρησιμοποιεί τα χέρια του για να δίνει ξύλο... αλλά και για να χακάρει τα πάντα. Ως χάκερ πρέπει να τα βάλετε με το κατεστημένο, υποκλέπτοντας πληροφορίες και τηλεφωνικές συνομιλίες, να παλέψετε, να ρίξετε με όπλα και να βγείτε νικητής. Το πολλά υποσχόμενο παιχνίδι της Ubisoft αναμενόταν περί τα τέλη του 2013, όμως τελικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη του 2014.

 

Titanfall (Xbox One, Xbox 360, PC, 14 Μαρτίου 2014)

Πρόκειται για ένα FPS τίτλο. Το σκηνικό διαδραματίζεται σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι καλούνται να δώσουν μάχη εναντίον της τεχνολογίας και των εξελιγμένων ρομπότ. Η μάχη είναι άνιση αφού θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας για να τα βάλετε με τις κατά πολύ πιο εξελιγμένες μηχανές. Παρέχεται η δυνατότητα για multiplayer μέσω του νέου cloud της Microsoft, το οποίο προσαρμόζεται στις δυνατότητες της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για να δώσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία από κάθε άποψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η εταιρεία έχει χαρακτηρίσει το παιχνίδι ως το νέο killer app.

Destiny (Multi-platform, Σεπτέμβριος 2014)

Κρυμμένη κάτω από την ασφάλεια μιας τεράστιας σφαίρας, γνωστής ως Traveler, η ανθρωπότητα πρέπει να ξεσηκωθεί και να εξερευνήσει ένα ηλιακό σύστημα που είναι γεμάτο θανάσιμους εχθρούς. Είστε ένας Φύλακας της τελευταίας ασφαλούς πόλης της Γης, και διαθέτετε απίστευτη δύναμη. Δημιουργήστε το δικό σας χαρακτήρα, υπερασπιστείτε την Πόλη, κατατροπώστε τους αντιπάλους μας και διεκδικήστε πίσω όλα όσα έχουμε χάσει. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τον ίδιο πυρήνα με το γνωστό Halo, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα για multiplayer.

 

The Order: 1886 (PlayStation 4, άνοιξη 2014)

Απολαύστε μια μοναδική εκδοχή του Λονδίνου της Βικτωριανής εποχής όπου ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό και αρχαίο εχθρό. Ως μέλος μιας επίλεκτης ομάδας ιπποτών, πάρτε μέρος σε έναν επί αιώνες πόλεμο που θα αλλάξει οριστικά τον ρου της ιστορίας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι περιπέτειας τύπου τρίτου προσώπου με έμφαση στους shooting μηχανισμούς, με έντονα κινηματογραφικά στοιχεία και απίστευτα γραφικά. Η πλοκή του σύμφωνα με τους δημιουργούς θα βασίζεται σε μια γραμμική εξέλιξη η οποία θα στηρίζεται πολύ στην ιστορία.

 

Quantum Break (Xbox One, 2014)

Από τους δημιουργούς του Max Payne και του Alan Wake έρχεται το Quantum Break, μια επαναστατική εμπειρία ψυχαγωγίας που θολώνει τα όρια ανάμεσα στην τηλεόραση και τα παιχνίδια. Με το Quantum Break, η Remedy Games προσφέρει ένα γρήγορο, γεμάτο δράση παιχνίδι στο οποίο λυγίζετε και πλάθετε το χρόνο ώστε να επιζήσετε μέσω τριών χαρακτήρων. Τελειοποιήστε μοναδικές δυνάμεις, κάμπτοντας και στρεβλώνοντας το χρόνο, για να αντιμετωπίσετε και να υπερισχύσετε των αντιπάλων. Επικές στιγμές καταστροφής, αιχμάλωτες στο χρόνο, γίνονται το περιβάλλον σας. Ο τρόπος που παίζεται το παιχνίδι διαμορφώνει μια προσωποποιημένη έκδοση του τηλεπαιχνιδιού. Η παρακολούθηση του show σάς δίνει στρατηγικές και πληροφορίες που θα επηρεάσουν τον τρόπο που θα παίξετε το παιχνίδι και θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε μοναδικό περιεχόμενο σ' αυτό.

 

Driveclub (PlayStation 4, άνοιξη 2014)

Το Driveclub που απευθύνεται στους fans των τεσσάρων τροχών, και κυκλοφορεί αποκλειστικά για το PS4, υπόσχεται συναρπαστικές στιγμές αγώνων δρόμου για εσάς και τους φίλους σας. Αυτό γιατί το concept έχει να κάνει με ομαδική δουλειά. Σκοπός είναι να αγωνίζεστε ο ένας για τον άλλο και να κερδίζετε ανταμοιβές μαζί. Και πάνω απ' όλα, να μοιράζεστε τη συγκλονιστική εμπειρία κάθε αγώνα. Δημιουργεί έναν άρρηκτο σύνδεσμο με τους φίλους σας και σας επιτρέπει να μοιράζεστε πάντα τις εμπειρίες σας, να στέλνετε και να λαμβάνετε προκλήσεις και να διατηρείτε σε υψηλά επίπεδα τις επιδόσεις της ομάδας σας. Τα γραφικά σύμφωνα και με τα σχετικά trailer είναι άψογα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυκλοφορήσει και σε πακέτο με το PS4 και τιμονιέρα.

 

The Crew (Multi-platform, αρχές 2014)

Άλλο ένα παιχνίδι το οποίο αναμένεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Προσαρμόστε το όχημά σας στις ανάγκες του εδάφους στο οποίο αγωνίζεστε. Το παιχνίδι σας επιτρέπει να αγωνιστείτε κυριολεκτικά όπου θέλετε στο έδαφος των ΗΠΑ. Παράλληλα συναντάτε άλλους παίκτες, με τους οποίους μπορείτε να συνεργαστείτε φτιάχνοντας τη δική σας ομάδα, ή να ανταγωνιστείτε. Σύμφωνα με την Ubisoft, η δομή και η λειτουργία του The Crew είναι τα στοιχεία που το κάνουν έναν πραγματικά next-gen τίτλο.

 

Wolfenstein The New Order (Μulti-platform, Μάρτιος 2014)

Ευρώπη, 1960. Οι Ναζί έχουν αλλάξει την πορεία του πολέμου χρησιμοποιώντας ένα νέο είδος μυστηριώδους όσο και ανεπτυγμένης τεχνολογίας. Χρησιμοποιώντας τρομερή βία και εκφοβισμό ανάγκασαν ακόμα και τους πιο ισχυρούς να τους προσκυνήσουν. Το καθεστώς των Ναζί κυβερνά πλέον τον κόσμο με σιδερένια γροθιά. Εσείς, ως ο Αμερικανός ήρωας και πρωταγωνιστής, B. J. Βlzkowicz, αναλαμβάνετε να ξαναγράψετε την ιστορία. Ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα παιχνίδια του 2014, με τέλεια γραφικά, που υπόσχεται δράση με μάχες πρώτου προσώπου εναντίον της ναζιστικής πολεμικής μηχανής.

 

Thief (Μulti-platform, Φεβρουάριος 2014)

Σχεδόν 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου Thief, ο Garrett επιστρέφει στην Πόλη για να κλέψει οποιονδήποτε και οτιδήποτε μπορεί να τον κάνει πλουσιότερο. Δυστυχώς αυτή τη φορά η gothic πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της πανούκλας και της τυραννικής διακυβέρνησης του Βαρώνου. Ο Garrett θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με το περιβάλλον του και να μηχανευτεί οποιονδήποτε τρόπο για να καταφέρει να επιβιώσει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ