Να ελπίζει η φωτογραφία μόδας στην Κύπρο;

Article featured image
Article featured image

Ο Χάρης Κυπριανού θέλει μια μέρα, ένα κυπριακό περιοδικό μόδας, να του ξυπνήσει το θαυμασμό που ένιωθε όταν μελετούσε περιοδικά μόδας του εξωτερικού στην εφηβική του ηλικία. Ένας από τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους μόδας στην Κύπρο είναι σήμερα 29 ετών και αν και ξέρει ότι ακούγεται κοινότυπο, νιώθει ότι η φωτογραφία δίνει μια άλλη διάσταση στον τρόπο που αντιλαμβάνεται την τέχνη. «Σέβομαι και θαυμάζω όλα τα είδη τέχνης, αλλά βρίσκω τη φωτογραφία ως το πιο ιδανικό μέσο επικοινωνίας. Όταν φωτογραφίζω νιώθω ότι εξελίσσομαι.»

Εκτός από το χόμπι του σε πολύ νεαρή ηλικία, φωτογραφία ήταν και το αντικείμενο των σπουδών του στο North West Kent College ενώ προτού επαναπατριστεί δούλεψε σε Λονδίνο και Γερμανία καθώς και στην Αθήνα, μετά τη διάκρισή του σε ένα διαγωνισμό της Vogue Hellas. Μετά και από ένα πέρασμα από όμιλο των κυπριακών ΜΜΕ σήμερα εργάζεται πλέον ως ελεύθερος επαγγελματίας. «Κάθε δουλειά, από ένα απλό look book εως μια περίπλοκη φωτογράφηση, είναι μια νέα πρόκληση από την οποία μαθαίνω κάτι καινούριο. Ως φωτογράφος θέλω και το επιδιώκω να μεταλλάσσομαι.»

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις ενώ τον περασμένο Οκτώβριο διοργάνωσε την πρώτη του ατομική με τίτλο "RAW" εκδίδοντας παράλληλα και το πρώτο του ομότιτλο βιβλίο. Ένα μήνα αργότερα ο εκδοτικός οίκος A bookworm publication εξέδωσε το «Fashion portfolio», ένα βιβλίο παρουσίασης 46 σχεδιαστών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, στο οποίο ο Χάρης ανέλαβε αποκλειστικά το φωτογραφικό κομμάτι. 

«Αν και βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, η φωτογραφία μόδας στην Κύπρο μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη.

Δεν αναφέρομαι στο μέγεθος, διότι η κυπριακή αγορά είναι μικρή σε σύγκριση με το εξωτερικό. Αυτό που απουσιάζει είναι η αισθητική και η τεχνική. Χρειάζεται μια αυθεντική προσπάθεια δημιουργίας ενός τομέα που, παρά το μικρό του μέγεθος, θα προκαλεί τις εντυπώσεις.»

Αυτή την περίοδο ο Χάρης εργάζεται για τη δημιουργία ενός βιβλίου που θα παρουσιάζει Κύπριους χορευτές και ταυτόχρονα συνεργάζεται με αρκετούς σχεδιαστές για look books και καμπάνιες της επόμενης σεζόν. 

Info: http://www.harriskyprianou.com/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ