Sony: νέα Z2 για το 2014

Article featured image
Article featured image

Ένα smartphone κι ένα tablet, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα

Το 2013 ήταν ομολογουμένως μία καλή χρονιά για την Sony Mobile, το τμήμα εκείνο της ιαπωνικής πολυεθνικής που εστιάζει στα smartphones, τα tablets και τα σχετικά αξεσουάρ: από τις... "ταλαιπωρημένες" εποχές συνέργειας με την Ericsson η εταιρεία δείχνει να έκανε όχι εύκολα, αλλά αξιοπρεπέστατα τη μετάβαση σε έναν από τους σημαντικούς κατασκευαστές φορητών συσκευών με Android. Συσκευές όπως τα Xperia Z, Z1 και Z1 Ultra, αλλά και το ανανεωμένο Tablet Z, απέδειξαν πως η Sony είναι απόλυτα ικανή να προσφέρει ανταγωνιστικές προτάσεις σε μία σειρά από υποκατηγορίες. Και, στο πλαίσιο της έκθεσης MWC 2014 που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες, η ιαπωνική εταιρεία θα επιδιώξει να περάσει "στην επίθεση" πλέον, με τις συσκευές Xperia Z2.



Η πρώτη από αυτές δεν είναι άλλη από το smartphone με αυτόν τον χαρακτηρισμό, φυσικά - ο διάδοχος του Z1 δηλαδή. Το Xperia Ζ2 εμφανισιακά δεν απέχει πολύ από το περσινό μοντέλο, η οθόνη του όμως είναι κατά τι μεγαλύτερη (διαγώνιος 5.2 ίντσες) και τεχνολογίας προβολής IPS - οπότε, σε συνδυασμό και με την τεχνική Live Color LED της Sony, αποδίδει ευδιάκριτα καλύτερα χρώματα και υψηλότερη αντίθεση. Ο κεντρικός επεξεργαστής είναι 4 πυρήνων και πολύ γρήγορος (SnapDragon 801), η μνήμη λειτουργίας έχει αυξηθεί και αγγίζει πια τα 3 GB, ενώ μεγαλύτερης χωρητικότητας είναι και η μπαταρία (3200 mAh). Η δυνατότητα του Z2 που εκθειάζει περισσότερο η Sony, πάντως, δεν είναι άλλη από τη σύλληψη video υπερυψηλής ευκρίνειας (εικόνα 4Κ), υποβοηθούμενου και από σταθεροποίηση εικόνας σε επίπεδο software.



Το Xperia Tablet Z2 "δανείζεται" σχεδόν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά (όχι το τελευταίο βέβαια) και τα εφαρμόζει σε μεγαλύτερη οθόνη 10 ιντσών υποβοηθούμενο και από σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία (6000 mAh). Το νέο tablet της Sony θα ήταν απλώς "φυσική εξέλιξη" του περσινού μοντέλου, αν η ιαπωνική εταιρεία δεν είχε πετύχει το... σχεδόν ακατόρθωτο: να αναβαθμίσει όλα τα υποσυστήματα του Tablet Z, καθιστώντας το παράλληλα και λεπτότερο, και ελαφρύτερο από το περσινό, που ήταν ήδη λεπτότατο και πάρα πολύ ελαφρύ! Βελτιωμένο εμφανίζεται το σύστημα απόδοσης ήχου, με τα ηχεία να έχουν μεταφερθεί στην πρόσοψη, ενώ η συσκευή είναι και αδιάβροχη σε... λογικά πλαίσια.



Και τα δύο προϊόντα στηρίζονται στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού Android, την 4.4 ή Kitkat, και θα διατεθούν στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή πώλησης. Επανερχόμαστε σε αυτές μελλοντικά με τις πρακτικές μας εντυπώσεις, λοιπόν!

Πηγή: athinorama.gr/digital


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ