Διοικητής Χρυστάλλα

Article featured image
Article featured image

Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας γένους θηλυκού φαίνεται να προκύπτει για το νησάκι μας μετά τη σημερινή παραίτηση του Πανίκου Δημητριάδη. Ασφαλείς πληροφορίες προκρίνουν τη νυν Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ως το φαβορί για την κενωθείσα καυτή θέση.  

Ο διορισμός της αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες και η Γιωρκάτζη θα πρέπει εντός του επόμενου μήνα να ενημερωθεί από τον απερχόμενο Διοικητή, ο οποίος έχει δώσει ενός μηνός προειδοποίηση με την επιστολή παραίτησής του.

Γεννημένη στην Αμμόχωστο στις 13 Ιουλίου του 1956 η Γιωρκάτζη αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αμμοχώστου το 1974, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου στις Η.Π.Α., απ’ όπου πήρε τον τίτλο Master.

Το 1981 διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στη θέση Οικονομικού Λειτουργού. Το 1991 προήχθη στη θέση Ανώτερου Οικονομικού Λειτουργού στο ίδιο Υπουργείο. Το 1995 διορίστηκε Βοηθός ΄Εφορος Ασφαλειών και μέχρι το 1998 προΐστατο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Από το 1993 μέχρι το 1998 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου.

Την 1η Δεκεμβρίου του 1998 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Το 2000 ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Chartered Certified Accountants) την ανέδειξε σε επίτιμο μέλος του. Ήταν η πρώτη φορά παγκόσμια που ο Σύνδεσμος απένειμε σε μη μέλος του τη διάκριση αυτή.

Έχει δύο παιδιά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ