Ύφεση γιοκ στη Βρετανία

Article featured image
Article featured image

Σε επίπεδο υψηλότερο από την περίοδο της προ του 2008 χρηματοπιστωτικής κρίσης θα αυξηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους το ΑΕΠ της Βρετανίας, σύμφωνα με εκτίμηση του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στην αναθεωρημένη πρόβλεψή του το Επιμελητήριο αναφέρει ότι η βρετανική οικονομία φέτος θα τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης 2,8% (αντί αρχικής πρόβλεψης 2,7%) και τονίζει ότι το ΑΕΠ θα φτάσει στο επίπεδο των αρχών του 2008 όχι το φθινόπωρο, όπως αναμενόταν, αλλά στις αρχές του καλοκαιριού. Παράλληλα, ωστόσο, προβλέπεται «απαράδεκτα υψηλό» ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων.

Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου Τζον Λόνγκγουορθ δήλωσε ότι η δυναμική της βρετανικής οικονομίας ενισχύεται: «Οι επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο επεκτείνονται και δημιουργούν θέσεις εργασίας και οι όλο και πιο ηλιόλουστες προβλέψεις μας για την ανάπτυξη αποτυπώνουν την ορμή και τη φιλοδοξία τους».

Ο κ. Λόνγκγουορθ προέτρεψε τον Υπουργό Οικονομικών να εξαγγείλει κίνητρα για την πρόσληψη νέων κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού για το ερχόμενο οικονομικό έτος (που αρχίζει τον Απρίλιο).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ