Ύποπτη κατάρρευση κτιρίου στο Μανχάταν

Article featured image
Article featured image

Έκρηξη και κατάρρευση κτιρίου στην ανατολική 116η Οδό της Νέας Υόρκης μεταδίδουν αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και συνεργία διάσωσης, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντεκα τραυματίες. 168 συνολικά άνδρες της Πυροσβεστικής Δύναμης της Νέας Υόρκης συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης ενώ, δυσκολίες αντιμετωπίζονται και στην ομαλή λειτουργία του υπόγειου σιδηρόδρομου της αμερικανικής μητρόπολης, καθώς σημειώνονται καθυστερήσεις δρομολογίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της πυροσβεστικής, γύρω στις 9.13πμ τοπική ώρα η πυροσβεστική έλαβε κλήση για διαρροή φυσικού αερίου από ένοικο του κτηρίου. Ωστόσο τα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στη σκηνή δύο μόλις λεπτά μετά την έκρηξη. 

Το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και στον ουρανό υψώθηκε ένα πυκνό νέφος καπνού.  «Ήταν σα να εξερράγη τρένο», λέει η Μαρίζα Ακίνο, κάτοικος της περιοχής. «Ήταν σα να ξαναζούσαμε τη σκηνή των Δίδυμων Πύργων», δήλωσε ένας Νεοϋορκέζος. «Είδαμε ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα… αυτοί είναι οι γείτονές μου», είπε η Άσλεϊ Ριβέρα. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα New York Daily News ότι «για μέρες υπήρχε έντονη οσμή αερίου».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ