Δύο νεκροί, χιλιάδες οι διαδηλωτές

Article featured image
Article featured image

Δύο νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων από τις χθεσινές ογκώδεις διαδηλώσεις που φούντωσαν στην Τουρκία για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα για εννέα μήνες, μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι από δακρυγόνο, την ώρα που πήγαινε να αγοράσει ψωμί.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν μετά την κηδεία στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία και την καταστολή του καθεστώτος Ερντογάν, με τις διαδηλώσεις να εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε άγρια επεισόδια, τα οποία σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα κόστισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Ένας διαδηλωτής φέρεται να έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια συμπλοκής με όπλο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, ενώ ένας αστυνομικός υπέστη καρδιακή προσβολή, αν και δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.

Οι βίαιες ταραχές ξέσπασαν σε τουλάχιστον 32 τουρκικές πόλεις που θύμισαν τις μαζικές διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ κατά της κυβέρνησης Ερντογάν το 2013. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού, ενώ αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ