Αυτοπυρπολύθηκε Πακιστανή θύμα βιασμού

Article featured image
Article featured image

Μία 17χρονη Πακιστανή, η οποία είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, αυτοπυρπολήθηκε την Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια έκθεση της αστυνομίας, η οποία οδήγησε στην αποφυλάκιση του βασικού υπόπτου για την επίθεση που δέχτηκε, σύμφωνα με έναν γιατρό και τον αδελφό της.

Η Αμίνα Μπίμπι, φοιτήτρια, περιλούστηκε την Πέμπτη με βενζίνη και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα κοντά στην πόλη Μουτζαφαργκάρ στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ. Η 17χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της.

Η Μπίμπι δεν μπόρεσε να ανεχθεί την απόφαση της αστυνομίας να αποφυλακίσει τον βασικό ύποπτο της επίθεσης, είπε ο αδελφός της, Γκουλάμ Σαμπίρ, στο πρακτορείο Reuters. «Ήταν ήδη συντετριμμένη για την τραυματική εμπειρία που υπέστη, αλλά μετά την απελευθέρωση του κατηγορούμενου έχασε κάθε ελπίδα για απονομή δικαιοσύνης και αυτοπυρπολήθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η φοιτήτρια βιάστηκε από πέντε άνδρες ενώ επέστρεφε στο σπίτι της από το κολέγιο όπου φοιτούσε στις 5 Ιανουαρίου. Μετά τον θάνατό της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την υπόθεση. «Φαίνεται ότι η υπόθεση δεν διερευνήθηκε επαρκώς. Θέσαμε σε διαθεσιμότητα και υπό κράτηση τον επικεφαλής της έρευνας Ράνα Ζουλφικάρ», δήλωσε ο Τσόντρι Ασγκάρ, υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ