“Έφκαλεν νάμιν” ο Ναμί

Article featured image
Article featured image

Πήρε μυρωδιά από αέριο και πετρέλαιο ο ψευδουπουργός των Εξωτερικών των κατεχόμενων κυπριακών εδαφών, Οζντίλ Ναμί, και δεν άφησε αξιωματούχο για αξιωματούχο του αμερικανικού κογκρέσου.

 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο των Δημοκρατικών, Steny Hoyer, το πρώην μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Bill Keating, το μέλος της Ομάδας Φιλίας Τουρκίας-ΗΠΑ, Ed Whitfield και τα μέλη της ομάδας Φιλίας Τουρκίας-ΗΠΑ και της Επιτροπής Εξωτερικών, Gerry Connolly και Mark Meadows. Στις συναντήσεις του, αναφέρεται, ο κ. Ναμί μετέφερε την άποψη ότι η ατμόσφαιρα είναι κατάλληλη για λύση στην Κύπρο και η επίλυση δεν θα είναι προς όφελος μόνο της Κύπρου, αλλά θα συμβάλει στην περιφερειακή συνεργασία και τις σχέσεις Τουρκίας -ΕΕ και ΕΕ- ΝΑΤΟ.

 

Τα πετρέλαια μας(;)

Πρόσθεσε ότι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρέθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τη λύση του Κυπριακού, θα συμβάλουν σημαντικά στην περιφερειακή συνεργασία. Ζήτησε δε από τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να έχουν θετική προσέγγιση όσον αφορά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, να στηρίξουν τους ηγέτες και να δίδουν θετικά μηνύματα οι διεθνείς παράγοντες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Ανέφερε, επίσης, στους συνομιλητές του ότι πρέπει να συνεχιστούν και να αυξηθούν τα διεθνή ανοίγματα προς τους Τ/κ και αυτό είναι δικαίωμα των Τ/κ και γι’ αυτό αιτήθηκε όπως αυξηθούν οι επισκέψεις τους με Τ/κ «αρμοδίους». Ο Οζντίλ Ναμί ενημέρωσε σχετικά με τις επαφές του στις ΗΠΑ και το Κυπριακό το Voice of America και μίλησε με ανταποκριτές των εφημερίδων The Global Jewish News Source, Buzzfeed, The Times of Israel και του Forbes.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ