Σε Ντουμπάι και Ινδία για επενδύσεις

Article featured image
Article featured image

Σε δύο σημαντικές διεθνείς επιχειρηματικές και επενδυτικές συναντήσεις, στο Ντουμπάι και την Ινδία, συμμετείχαν πρόσφατα λειτουργοί του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και την άντληση πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε εξειδικευμένους τομείς που η Κύπρος διαθέτει προοπτικές ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του CIPA, το θέμα του διεθνούς Συνεδρίου IMTEC (International Medical Tourism Exhibition and Conference), που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου ήταν η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού, η Υγεία και η Ευεξία και σ’ αυτό συμμετείχαν εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες από πάρα πολλές χώρες.

Στο στέλεχος του CIPA που συμμετείχε μεταφέρθηκαν συγκεκριμένα μηνύματα για το πώς η Κύπρος θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί στο συγκεκριμένο τομέα και να αναπτύξει συγκεκριμένους τομείς του κλάδου, δημιουργώντας εξειδίκευση και αντλώντας γνώσεις από το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση IIFTC (India International Film Tourism Conclave) που πραγματοποιήθηκε, από τις 18 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου στις ινδικές πόλεις Τσενάι, Χάιτερμπάτ και Βομβάη, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που άπτονται της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Η αντιπροσωπεία του CIPA είχε την ευκαιρία να συζητήσει με επαγγελματίες του κλάδου το ενδεχόμενο παραγωγής ταινιών στην Κύπρο.

Στην εκδήλωση της Βομβάης παρευρέθηκε και η Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία, Μαρία Μιχαήλ, η οποία μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως κινηματογραφικού προορισμού.

Στη διάρκεια των επαφών που έγιναν, στο περιθώριο της διοργάνωσης, επαναβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τις προοπτικές που παρουσιάζει η Κύπρος στο συγκεκριμένο τομέα, ενισχύοντας και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο CIPA, ο οποίος πρόσφατα υπέβαλε εμπεριστατωμένη μελέτη η οποία εκπονήθηκε από συνεργάτη του και αφορά την ανάπτυξη του κλάδου.

Τόσο στο Ντουμπάι όσο και στην Ινδία, οι επιχειρηματίες και τα στελέχη ξένων εταιρειών που συμμετείχαν, επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για συλλογή πληροφοριών για την Κύπρο, το επενδυτικό της περιβάλλον και τις ευκαιρίες που προσφέρει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ