Θες λίγο μέλι με χρυσό;

Article featured image
Article featured image

Σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις την χώρα για μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, αλλά την τελευταία στιγμή λες να κάνεις μια τελευταία προσπάθεια. Και κάπου εκεί προκύπτει το απόλυτο success story.

 

Το μέλι με βρώσιμα φύλλα χρυσού που ξετρελαίνει τους ξένους, κάνοντας το να ξεπουλά στις αγορές του εξωτερικού, είναι μια πατέντα ελληνική, ιδέα ενός νεαρού ζευγαριού από την Εύβοια που ενώ ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη χώρα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Βρετανία, αποφάσισαν να κάνουν μια τελευταία επαγγελματική προσπάθεια στην Ελλάδα. Όλα ξεκίνησαν από το γάμο ενός φιλικού τους ζευγαριού την άνοιξη του 2012. Ενώ τα πάντα ήταν έτοιμα για τη μετανάστευση του 31χρονου λογιστή Γιάννη Καρυπίδη και της 28χρονης νηπιαγωγού Σταυρούλας Θεοδώρου στη Μεγάλη Βρετανία, το ποτό που τους προσφέρθηκε στο γλέντι του συγκεκριμένου γάμου, τους έκανε να αλλάξουν σχέδια. Στη συνέχεια, όπως αποδείχθηκε, τους άλλαξε και μια για πάντα τη ζωή.

 

 Η γέννηση μιας ιδέας

Συγκεκριμένα, το ποτό ήταν σαμπάνια με βρώσιμα φύλλα χρυσού. Η γεύση ιδιαίτερη και εντυπωσιακή. Τόσο, που έκανε το ζευγάρι να σκεφθεί να βάλει φύλλα χρυσού και στο μέλι που (πάππου προς πάππου) παρήγαγε η οικογένεια της Σταυρούλας. Γρήγορα-γρήγορα, έφτιαξαν την εταιρεία Stayia Farm, το όνομα της οποίας προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων τους, μετέτρεψαν ένα ακίνητο που είχαν σε συσκευαστήριο, επιμελήθηκαν και σχεδίασαν με ιδιαίτερη προσοχή το προϊόν που θα παρήγαγαν και στα τέλη του 2012 παρουσίασαν μια παγκόσμια καινοτομία: το μέλι «Vasilissa» με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων. Τα δύο παιδιά κατάφεραν, ύστερα από επίπονες προσπάθειες, να βάλουν τα προϊόντα τους σε μεγάλα μαγαζιά του εξωτερικού, ακόμη και στα Harrods!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ