Εμπλουτίζεται το Limassol skyline

Article featured image
Article featured image

Στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη τελέστηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου, εντυπωσιακού έργου της Cybarco, του γραφειακού συγκροτήματος  “The Oval”.

Το “The Oval”, η ανέγερση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, πλησίον του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και 100 μέτρα από τη θάλασσα, είναι ένα έργο ορόσημο, το οποίο θα δώσει νέα όψη στην πόλη, αφού θα είναι το ψηλότερο εμπορικό κτήριο που θα φτάνει τα 75 μέτρα.  Ενισχύοντας περαιτέρω την εικόνα της Λεμεσού ως επιχειρηματικό κέντρο, το “The Oval” προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η επένδυση θα ξεπεράσει τα €25 εκατομμύρια, που έχουν ήδη εξασφαλιστεί με συμμετοχή ξένων κεφαλαίων από στρατηγικούς επενδυτές. Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τη Cybarco, αναφέροντας ότι «ο Όμιλος Λανίτη και οι εταιρείες του έχουν διαχρονικά προσφέρει τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία του τόπου. H Cybarco, είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ανέγερση και ανάπτυξη πρωτοποριακών έργων, που ανέκαθεν προσέλκυαν το ενδιαφέρον επενδυτών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Το “The Oval” αποτελεί συνέχεια αυτής της επιτυχημένης πορείας.»

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Πλάτων Ε. Λανίτης, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για το έργο μέχρι τώρα και τόνισε ότι «το έργο αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι,ο κυπριακός επιχειρηματικός κόσμος έχει τις ικανότητες και δυνατότητες να επανέλθει στην πετυχημένη πορεία του μέσα από νέα δεδομένα και μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια που όλοι κάνουμε στην οικονομική αυτή συγκυρία.» 

Το έργο αποτελείται από 16 ορόφους με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το εσωτερικό των οποίων μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις οποιασδήποτε επιχείρησης. Στο 14ο και 15ο όροφο βρίσκονται τα Executive Offices, τα οποία έχουν αποκλειστική πρόσβαση στο ειδικά διαμορφωμένο roof terrace που βρίσκεται στο 16ο όροφο. Η εντυπωσιακή εικόνα του έργου συμπληρώνεται με τους πολυτελείς, επανδρωμένους χώρους υποδοχής που βρίσκονται στο ισόγειο, τους όμορφα διαμορφωμένους κήπους και την καφετέρια, καθώς επίσης και με τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται όπως property management, 24ωρη ασφάλεια και ελεγχόμενη είσοδος τόσο στο κτίριο όσο και στα 2 υπόγεια όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης.

Οι παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες του έργου, Atkins, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία WKK και Αρμεύτης & Συνεργάτες, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κτίριο σε σχήμα οβάλ που ξεχωρίζει από κάθε άποψη. Με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας Α, το έργο αυτό είναι μια αειφόρος ανάπτυξη που με τη χρήση γεωθερμίας η εκπομπή ρίπων θα είναι σχεδόν μηδενική. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο κ. Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Cybarco Development «η επιλογή της ομάδας των συνεργατών για τη δημιουργία του “The Oval” εγγυάται την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού κτηρίου που απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να ξεχωρίζουν.»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ