Θα φταίει, μάλλον, το νερό που πίνουμε

Article featured image
Article featured image

Να δεις που στο τέλος θα μας πουν ότι όλα τα προβλήματά μας και τα δεινά του τόπου μας οφείλονται στο νερό που πίνουμε. Ειδικά τώρα που έχουνε και αποδείξεις.

Οι αναλύσεις είναι εδώ και λένε ότι τα παιδιά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, οι εθνοφρουροί σε στρατόπεδα, αλλά και οι ασθενείς σε νοσοκομεία (άκουσον άκουσον), πίνουν νερό με κολοβακτηρίδια. Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τ’ αποτελέσματα των αναλύσεων που διενήργησαν οι υγειονομικές υπηρεσίες για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού. Από τις περίπου 3000 αναλύσεις, γύρω στα 600 δείγματα κρίθηκαν μη ικανοποιητικά ή και ύποπτα λόγω της ύπαρξης κολοβακτηριδίων, εντερόκοκκων ή ψευδομονάδων ή και χημικού φορτίου σε κάποιες περιπτώσεις.

Πάντως, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Υγειονομικών Υπηρεσιών, Χρίστος Χρίστου, προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός αναφέροντας ότι παρά το γεγονός ότι τα δείγματα κρίνονται ως μη ικανοποιητικά, εντούτοις δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Οι υγειονομικές υπηρεσίες επισημαίνουν, μάλιστα, ότι ο εντοπισμός τους γίνεται έγκαιρα κάτι που οφείλεται στους καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιούν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ