Δεν πουλάμε τα λιμάνια λέει ο Υπουργός

Article featured image
Article featured image

Η Αρχή Λιμένων θα παραμείνει ο εποπτικός και ρυθμιστικός φορέας στα κυπριακά λιμάνια και το κράτος θα συνεχίσει να έχει και λόγο και ρόλο, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σχολιάζοντας τις ανησυχίες γύρω από την αποκρατικοποίηση του ημικρατικού οργανισμού.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως "υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση όσον αφορά την αποκρατικοποίηση της Αρχής Λιμένων, αφού δεν μιλάμε για πώληση της Αρχής αλλά μιλούμε για ανάθεση μέρους των εμπορικών δραστηριοτήτων της σε ιδιώτες".

"Νομίζω πως μόνο οφέλη μπορούν να υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία, με το να αναθέσουμε κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες και με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων, πιστεύω ότι θα βελτιώσουμε πάρα πολύ τα έσοδα που έχει το κράτος από αυτές τις υπηρεσίες", συμπλήρωσε.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι το κράτος θα έχει ρόλο και λόγο στα κυπριακά λιμάνια αφού, όπως είπε, η Αρχή Λιμένων θα συνεχίσει να είναι ο εποπτικός και ρυθμιστικός φορέας, υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής είναι και ο ΓΔ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ