Ο Τιμούρ, οι εργολάβοι και οι χτίστες

Article featured image
Article featured image

Ο προπονητής που έβαλε το κυπριακό ποδόσφαιρο στον ευρωπαϊκό χάρτη, ο Τιμούρ Κετσπάγια, πέντε χρόνια την αποχώρησή του από τα κυπριακά γήπεδα, μιλά στο Ράδιο Πρώτο και προκαλεί εκ νέου με τις αυθόρμητες απόψεις του.

Αναφέρθηκε στον υποβιβασμό της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, έχρισε φαβορί τον ΑΠΟΕΛ για την κατάκτηση του τίτλου και τόνισε ότι, με τα περσινά δεδομένα, Ομόνοια και Ανόρθωση δεν θα συμμετείχαν στο πρώτο γκρουπ. Μίλησε, επίσης, για εκείνους που έχουν καταστρέψει το κυπριακό ποδόσφαιρο, για την Ανόρθωση, αλλά και όσους προσπαθούν να του δημιουργήσουν προβλήματα.

 Το πρώτο γκρουπ

«Λίγο πολύ οι ομάδες είναι οι ίδιες. Από το ξεκίνημα έδειξαν ποιες ομάδες θα συμπλήρωναν την 6αδα. Κάποιοι περίμεναν την ΑΕΚ, ο Ερμής έκανε την έκπληξη. Το πρωτάθλημα πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις. Δεν υπάρχει η ομάδα που ξεχώρισε. Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό μετά και τα νέα οικονομικά δεδομένα. Η βαθμολογία αποτυπώνει και τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων μας. Όσες είναι στις πρώτες θέσεις είναι οικονομικά πιο υγιείς. Η Ομόνοια και η Ανόρθωση που δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι εκτός στόχων. Αν δεν άλλαζαν τα δεδομένα με τους αγώνες κατάταξης, θα βλέπαμε σήμερα δυο μεγάλες ομάδες να μένουν εκτός πρώτου γκρουπ. Δυο ομάδες με περισσότερους από 50 τίτλους».

Πολύ χαμηλό το επίπεδο

Ο πρώην προπονητής της Ανόρθωσης μίλησε για το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος και εξέφρασε την εκτίμηση, πως δύσκολα οι ομάδες μας θα διεκδικήσουν είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο. Ποιοι φταίνε; Σύμφωνα με τον Τιμούρ, όλοι. «Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Τώρα παίζουν ποδοσφαιριστές βασικοί που πριν χρόνια ούτε για δοκιμή δεν θα τους φέρναμε. Με αυτό το επίπεδο θα είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουν είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο. Όλοι βάλανε το δικό τους λιθαράκι για αυτό το κατάντημα, ακόμα και οι αθλητικογράφοι. Δυστυχώς τότε που τους λέγαμε να μειώσουν τις ομάδες για το καλό του ποδοσφαίρου ήθελαν να τους βολέψουν όλους,  αλλά βλέποντας τα πράγματα τώρα αποφάσισαν σε μια νύχτα να το κάνουν. Αν έπαιρναν τότε την απόφαση τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά».

Πρωταθλητής και υποβιβασμοί

«Προβάδισμα για τον τίτλο έχει ο ΑΠΟΕΛ και ακολούθως οι δυο λεμεσιανές ομάδες. Δυο από τους Άρη, Κούκλια και Εθνικό θα υποβιβαστούν. Δυστυχώς, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία υποβιβάστηκε. Για την Αλκή τα δεδομένα ήταν γνωστά, έπεφτε–ανέβαινε. Αλλά είναι πολύ λυπηρό να πέφτει μια ομάδα όπως η Ένωση».

Η χειρότερη Ανόρθωση των τελευταίων χρόνων

Μια συζήτηση με τον Κετσμπάγια δεν μπορεί να μην πάει στην Ανόρθωση. Τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να βοηθήσει την προσπάθεια αλλά και η ομάδα να τους ανταμείψει. «Είναι πολύ σημαντικό να σε βοηθά ο κόσμος αλλά θα πρέπει να τους αποζημιώνεις με την αγωνιστική σου παρουσία. Η Ανόρθωση δεν μπορεί να λύσει τα πολλά προβλήματα χωρίς την βοήθεια του κόσμου. Το οικονομικό συμβαδίζει με το αγωνιστικό». Όταν η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ότι η Ανόρθωση διανύει τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων πολλών χρόνων, ο Τιμούρ ξεκίνησε να μιλά με ένταση. «Εμείς προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο στην ποδοσφαιρική ομάδα. Οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Έγιναν 4-5 Γενικές Συνελεύσεις για την εταιρεία. Ήθελαν να γίνει εταιρεία. Μακάρι να σωθεί η ομάδα. Θα πρέπει να υπάρχουν και σωστοί άνθρωποι όχι μόνο στην Ανόρθωση αλλά σε όλες τις ομάδες. Όταν βλέπεις ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο πως θα προχωρήσεις. Και αυτοί που κάνουν τον προγραμματισμό είναι ακόμα χειρότεροι. Δεν γίνεται οι εργολάβοι και οι χτίστες να κάνουν προγραμματισμό. Η ποδοσφαιρική ομάδα χρειάζεται επαγγελματίες.  Δυστυχώς αυτοί είναι οι λόγοι. Τώρα προσπαθούμε να προλάβουμε το κακό. Τώρα είναι αργά, ελπίζω να μην είναι πολύ αργά.

Το δημοσίευμα που τον εμπλέκει με την Ανόρθωση

«Κάποιοι άνθρωποι στην Ανόρθωση προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα και στη δική μου δουλειά. Εγώ τους είπα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με την Ανόρθωση. Η απάντηση μου ήταν ξεκάθαρη αλλά ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε αυτό το πράγμα δεν με ρώτησε. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα. Δεν αρκούν τα προβλήματα που δημιούργησαν στην Ανόρθωση. Αφήσαμε την Ανόρθωση χωρίς να χρωστά, τώρα κανένας δεν μπορεί να καταλάβει πόσα χρωστά το Σωματείο. Δεν μιλούν ξεκάθαρα. Ποιοι δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα; Να τους φέρουν πίσω και να πληρώσει ο κάθε ένας τα σπασμένα. Να αφήσουν ήσυχη την Ανόρθωση να δουλέψει ποδοσφαιρικά και όχι επιχειρηματικά».


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ