Όλοι προσεύχονται για τον Μητσόπουλο

Article featured image
Article featured image

Βαθμιαία επιδεινωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου και θεωρείται μη αναστρέψιμη, σύμφωνα με το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν  που εξέδωσαν  στις 9.30 το πρωί οι θεράποντες ιατροί και το οποίο δόθηκε στη δημόσιότητα λίγο πριν τις 10.

«Ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος. Η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βαθμιαία επιδείνωση και δεν θεωρείται αναστρέψιμη», αναφέρεται. 

Εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής λιπόθυμος στο γραφείο του

Ο κ. Μητσόπουλος, υπέστη ρήξη ανευρύσματος του εγκεφάλου η οποία προκάλεσε στη συνέχεια καρδιακό επεισόδιο. Ο Υπουργός εισήχθηκε στην εντατική μονάδα παρακολούθησης, αφού πρώτα υπεβλήθη σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Ο Τάσος Μητσόπουλος εντοπίστηκε γύρω στις 10 το πρωί στο γραφείο του λιπόθυμος από συνεργάτες του.

Η περιπέτεια της υγείας του Τάσου Μητσόπουλου άρχισε λίγο μετά τις δέκα το πρωί, μερικά λεπτά μετά τη συνάντησή του με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρέσβη των ΗΠΑ. Η ιδιαιτέρα του τον αναζήτησε αρχικά στο τηλέφωνο, ωστόσο εκείνος δεν απαντούσε. Μετά από μερικά λεπτά, καθότι ανησύχησε, χτύπησε την πόρτα του γραφείου του και αφού δεν έλαβε απάντηση, εισήλθε στο υπουργικό γραφείο, αντικρίζοντας τον Υπουργό Άμυνας λιπόθυμο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας και κλήθηκε ασθενοφόρο, ενώ εκεί έσπευσαν ιατροί από γειτνιάζουσα κλινική, οι οποίοι παρείχαν στον Υπουργό τις Πρώτες Βοήθειες.

Με τη μεταφορά του στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Άμυνας υπέστη έμφραγμα, ενώ ακολούθησαν επανηλειμμένα καρδιακά επεισόδια καθόσο βρισκόταν στην Εντατική. Ένεκα της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του κ. Μητσόπουλου κρίθηκε αναγκαία η κλήτευση δύο Ισραηλινών και ενός Ελλαδίτη γιατρού, προκειμένου να συμβάλουν με την εμπειρογνωμοσύνη τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης. Οι τρεις γιατροί παρακάθισαν σε σύσκεψη με τους Κυπρίους συναδέλφους τους και συμφώνησαν όπως συνεχιστεί η αγωγή, που από την πρώτη στιγμή του παρείχαν οι ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Συγκλονισμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας. Τον Πρόεδρο υποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής. "Νοιώθω όπως νοιώθει κάθε άνθρωπος όταν χάνει ή όταν νοιώθει ότι χάνει έναν δικό του άνθρωπο, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Δεν θέλω να πω τίποτα». Προσεύχομαι στο Θεό να είναι περαστικά», είπε ο Πρόεδρος. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης, εκτός από στενός συνεργάτης με τον Τάσο Μητσόπουλο, είναι και κουμπάρος του, καθώς πάντρεψε τον Υπουργο Άμυνας με την εκλεκτή της καρδιάς του, Κατερίνα Βάτη. 

Αγωνία από όλους

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Έχουμε Θέμα» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, επεσήμανε ότι είναι δύσκολες ώρες για όλους μας. «Η μάχη που δίνει και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να είναι η πιο δυνατή μάχη της ζωής του»

Η ελπίδα μας, είπε, είναι ακόμη δυνατή.

Η αγωνία μας για την υγεία του Υπουργού Άμυνας, είναι μεγάλη, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής,  Γιαννάκης Ομήρου. Ο Τάσος Μηστόπουλος είπε είναι άνθρωπος με ήθος, υπήρξε τεκμηριωμένος, σοβαρός, υπεύθυνος και είχε άριστες σχέσεις με συναδέλφους.   «Είμαστε δίπλα του και στην οικογένεια και στους συγγενείς του αυτές τις δύσκολες ώρες».

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ευχήθηκε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο όπως ο κ. Μητσόπουλος ξεπεράσει τις δυσκολίες και σύντομα να είναι με την οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση του κ. Μητσόπουλου, ευχόμενος να βγει νικητής στη μάχη που δίνει.

«Ευχόμαστε να γίνει το θαύμα και να είναι ξανά μαζί μας», δήλωσε ο ΓΓ των Οικολόγων  Γιώργος Περδίκης.

«Όλος ο κόσμος και οι πολίτες πέραν και πάνω ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση είναι στο πλευρό του και στην οικογένειά του» , δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας «Διακρινόταν για το ήθος του ήξερε να συζητά και να αναζητά μια χρυσή τομή»


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ