Βρες parking στο Internet!

Article featured image
Article featured image

Η απόλυτη λύση στους οδηγούς Αθήνας και Λονδίνου!

Παίρνετε απόφαση να μετακινηθείτε στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο και σε κλάσματα δευτερολέπτου αναθεωρείτε. Ο φόβος ότι δεν θα βρείτε πάρκινγκ ή ακόμη και αν το καταφέρετε ίσως μια κλήση να συντροφεύει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας όταν επιστρέψετε, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες.

Έτσι, είτε ακυρώνετε την έξοδο στο κέντρο, είτε σας κοστίζει «ο κούκος αηδόνι» από τα χρήματα που θα ξοδέψετε τελικά σε πάρκινγκ ή ταξί προκειμένου να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας. Λύση στο πρόβλημα του παρκαρίσματος έρχονται να δώσουν οι ψηφιακές τεχνολογίες.

Η εφαρμογή Park Around που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια από τον Γιάννη Κατσιώτη και τον Κώστα Αρκαδά, και προσφέρει σε κάθε οδηγό άμεση και γρήγορη πληροφόρηση του κόστους των ιδιωτικών σταθμών parking στην περιοχή του προορισμού του ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το τελικό κόστος.

Δεν σταματά όμως μόνο εκεί, αφού η καινοτομία της εφαρμογής συνίσταται στο ότι αφορά σε πλατφόρμα δυναμικής τιμολόγησης που χρησιμοποιούν επιλεγμένοι χώροι στάθμευσης στην περιοχή της Αττικής και προσφέρει στους οδηγούς που την επιλέγουν ειδικές τιμές έως και 80% φθηνότερες από το σύνηθες τιμολόγιο των χώρων στάθμευσης.

Η παρθενική εμφάνιση της πλατφόρμας έγινε τον Μάρτιο του 2012 με την ονομασία Parking Defenders, εστιάζοντας στην παροχή υπηρεσιών ανταλλαγής ελεύθερων θέσεων parking. Εν συνεχεία στράφηκε στην αξιοποίηση των χιλιάδων κενών θέσεων των ιδιωτικών σταθμών parking καλύπτοντας το μεγάλο κενό που υπήρχε στην ελληνική αγορά.

Σήμερα οι χρήστες της εν λόγω πλατφόρμας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, οι οποίοι επωφελούνται των μεγάλων  εκπτώσεων σε χιλιάδες θέσεις parking που βρίσκονται σε περισσότερους από 25 σταθμούς parking σε όλη την Αττική, σε περιοχές όπως: Κηφισιά, Ομόνοια Σύνταγμα, Κολωνάκι, Αιγάλεω, Μαρούσι, Πανόρμου, Ψυρρή και Πειραιά.

Μέσα σε ένα χρόνο προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον και τον Μάρτιο του 2013 εξασφάλισε μια θέση στη δεκάδα των startups -ανάμεσα σε 400 συμμετοχές από όλο τον κόσμο- στο ολλανδικό RockStart Accelerator κερδίζοντας ένα εξάμηνο εντατικής δουλειάς και επιμόρφωσης.

Παράλληλα, συγκέντρωσε το ποσό των 185.000 ευρώ από κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχαν το PJ Tech Catalyst Fund του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και τέσσερις ιδιώτες επενδυτές.

Όπως είναι φυσικό κάθε startup που σέβεται τον εαυτό της επενδύει στην εξωστρέφεια και την ανάπτυ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ