Τζουλιάνα Γεωργαλλίδου: Η ομορφιά της διπλωματίας

Article featured image
Article featured image

Το πρωί έβλεπα «Πρωτοσέλιδο» και έπεσα πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Η Κατερίνα Χριστοφίδου είχε φιλοξενούμενη την Τζουλιάνα Γεωργαλλίδου, μια δευτεροετή φοιτήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία κατέκτησε το βραβείο «Debate Champion» στο Διαγωνισμό Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών. Κάπου την είχα ξαναδεί, ήμουν σίγουρος.

Πρωτιά στην Ιταλία

Μιλώντας στην εκπομπή του Sigma, η Τζουλιάνα εξήγησε ότι στο διαγωνισμό του ΟΗΕ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στη Ρώμη, συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα. Εκεί τους δόθηκε ένα θέμα προς συζήτηση. Η ίδια εντυπωσίασε αναλύοντας τα ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις Σεϋχέλλες, κερδίζοντας έτσι το βραβείο.

Από την πασαρέλα στη Νομική

Είχα δίκιο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η μόλις 21 ετών Τζουλιάνα Γεωργαλλίδου απασχολούσε τα ΜΜΕ, καθώς, πριν από δύο χρόνια, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς «Star Κύπρος». «Τότε, είχα ταξιδέψει στη Βρετανία με σκοπό να σπουδάσω Νομική. Ωστόσο επειδή δεν ήμουν ευχαριστημένη, αποφάσισα να επιστρέψω στη χώρα μας και να συμμετάσχω στις παγκύπριες εξετάσεις. Από τότε μέχρι την πραγματοποίηση των εξετάσεων υπήρξε ένα κενό (gap year) και τότε σκέφτηκα να λάβω μέρος στα Καλλιστεία που διεξάγονταν εκείνη ακριβώς την περίοδο. Δε μετανιώνω που συμμετείχα, γιατί αυτό με βοήθησε να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να αισθάνομαι πιο άνετα όταν έπρεπε να μιλήσω μπροστά σε χιλιάδες κόσμου», είπε στο SigmaLive η 21χρονη. Καταλήγοντας είπε: «Το μόντελιγκ ήταν κάτι που έγινε και τελείωσε. Πλέον στόχος μου είναι να ασχοληθώ με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις».


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ