Μίλησε ο γιος του πιλότου

Article featured image
Article featured image

Τη σιωπή του σπάει το πρώτο μέλος της οικογένειας του πιλότου, του μπόινγκ-μυστήριο. Ο γιος του πιλότου, Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ, ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά σε όλες τις φήμες και τις κατηγορίες που αφορούν στον πατέρα του, ενώ αναφέρει πως δεν πιστεύει καν το σενάριο ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου είναι νεκροί, μέχρι να δει «πειστικές αποδείξεις». Φυσικά, αρνείται τις κατηγορίες πως ο 59χρονος πατέρας του σκοπίμως συνέτριψε το αεροπλάνο στον Ινδικό Ωκεανό, λέγοντας «Πιστέψτε με, τον ξέρω καλύτερα, δεν το έκανε εκείνος».

Από την πλευρά της, η σύζυγός του πιλότου, Χανούμ Μουσταφά, και τα άλλα δυο παιδιά της, Αχμάντ και Αϊσάχ, από την μέρα της εξαφάνισης δεν έχουν μιλήσει ούτε και μια φορά στα ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι η αστυνομία της Μαλαισίας εξετάζει και την πιθανότητα ο πιλότος να έκανε ο ίδιος την αεροπειρατεία ως ένδειξη μιας παράξενης πολιτικής διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, ο πιλότος ήταν φανατικός υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανβάρ Ιμπραήμ και λίγες ώρες πριν τη μοιραία πτήση είχε παρευρεθεί σε μια αμφιλεγόμενη δίκη, όπου ο Ιμπραήμ φυλακίστηκε για πέντε χρόνια.

Την ίδια ώρα, οι εναέριες έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν ανασταλεί λόγω καιρικών συνθηκών. Πέντε πλοία, ωστόσο, παραμένουν εκεί και συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο που οι δορυφορικές εικόνες της 23ης Μαρτίου, έδειξαν 122 αντικείμενα να επιπλέουν στην περιοχή πάνω από 2.000 χιλιόμετρα ανοικτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ