Η αμερικανιά που έφυγε του Ομπάμα για το Κολοσσαίο

Article featured image
Article featured image

Μια κλασική αμερικανιά πέταξε κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Κολοσσαίο ο Ομπάμα. «Είναι μεγαλύτερο από κάποια γήπεδα του μπέιζμπολ», είπε. 

Συνοδευόμενος από την αρχιτέκτονα Μπάρμπαρα Νατσάρο, την τεχνική διευθύντρια του Κολοσσαίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε παραπάνω από μισή ώρα στο μεγαλοπρεπές μνημείο, από το οποίο ασφαλώς είχαν απομακρυνθεί οι τουρίστες, ενώ στα υψηλότερα σημεία του είχαν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές.

Εμφανώς εντυπωσιασμένος, ο Ομπάμα έθεσε πολλές ερωτήσεις στη ξεναγό του, όπως μετέδωσε μια μικρή ομάδα διαπιστευμένων δημοσιογράφων που συνόδευαν τους δυο στη ξενάγηση.

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα που νιώθει αντικρίζοντας το Κολοσσαίο, ο Ομπάμα απάντησε: «Είναι μεγαλύτερο από ορισμένα σύγχρονα γήπεδα του μπέιζμπολ». «Πρέπει να εξακριβώσω πόσοι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν. Είναι αξιοσημείωτο. Απίστευτο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ένα σημείο της συνομιλίας του με τη Νατσάρο που άκουσαν οι δημοσιογράφοι, ο Μπάρακ Ομπάμα ήταν επίσης περίεργος να μάθει ποια ήταν η τύχη των μονομάχων που έχαναν, .

«Εάν κάποιος βρισκόταν πεσμένος, δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν, έτσι δεν είναι;» ρώτησε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ