Ποιος ήταν ο νεκρός δολοφόνος ισοβίτης

Article featured image
Article featured image

Ο Ιλία Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο άγγιξε τα 16 χρόνια και  5 μήνες.

-Στις 27/5/2006 αποφυλακίστηκε με όρους μετά από σχετικό αίτημά του λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.

-Στις 4/3/2007 προφυλακίζεται και παλι για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά αλλα και για ληστεία.

-Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο η ποινή του μειώνεται στα 12 χρόνια και 9 μήνες.

- Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδικάζει και σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά .

Ο Καρέλι κρατούνταν στη  Β' πτέρυγα των φυλακών του Μαλανδρίνου εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης λογίζεται για δυο.

Έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών, θεμελίωνε δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Την ίδια περίοδο  η μητέρα του αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και πέθανε στην Ιταλία.

Ο Καρέλι υπέβαλε το αίτημα το οποίο όμως στις 11/2/2014 απορρίφθηκε, αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές .

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου σκότωσε μέσα στο κελί του τον 46χρονο σωφρονιστικός υπάλληλο, Γιώργο Τσιρώνη, με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Λίγο νωρίτερα, του είχε δώσει να διαβάσει ένα σημείωμα στο οποίο λέγε: "Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω κι εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς...».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ