Τα αρχαία μας γίνονται μπλε για μια μέρα

Article featured image
Article featured image

Φωτισμό χρώματος μπλε θα έχουν την Τετάρτη, 2 του Απρίλη, το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, τα κάστρα Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Κολοσσίου και οι αρχαιολογικοί χώροι Χοιροκοιτίας και Παλαίπαφου. Αφορμή, η συμμετοχή της Κύπρου στους συμβολικούς εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, στο οποίο ανήκει η πρωτοβουλία, τα κυπριακά αρχαιολογικά μνημεία θα φωτιστούν ταυτόχρονα με τον μπλε φωτισμό των πυραμίδων στην Αίγυπτο, του Πύργου της Πίζας, του Πύργου του Άιφελ, του Αγάλματος του Χριστού στη Βραζιλία, του Μουσείου Ιστορίας στο Μισσούρι και πολλών άλλων μνημείων και ιστορικών κτηρίων σε όλο τον κόσμο.

Η προσπάθεια, αναφέρεται, εντάσσεται στο ευρύτερο κοινωνικό έργο του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο προτάσσει και προωθεί τη δημιουργία συνείδησης και κατανόησης για τα άτομα με αναπηρία, που περιλαμβάνουν και άτομα που πάσχουν από αυτισμό, καθώς και τη δημιουργία στήριξης στους δικούς τους ανθρώπους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

18χρονη δημιούργησε βιοδιασπώμενο πλαστικό για να πολεμήσει τα μικροπλαστικά

Article featured image

Νέα μήνυση κατά της εταιρείας του ChatGPT για το μακελειό σε πανεπιστήμιο

Article featured image

Η πιο περιζήτητη αισθητική επέμβαση στην Ασία αυτήν τη στιγμή είναι τα… αυτιά ξωτικού